Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mursko središće

Pas ugrizao dijete, vlasnica kažnjena novčanom kaznom

Ilustracija
Pixabay
07.10.2020.
u 10:45

Prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena je novčana kazna za onog tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane

Pas mješanac napao je i ugrizao dijete u Murskom Središću. Zbog neopreznog držanja i propuštenog nadzora 56-godišnja vlasnica kažnjena je odmah novčanom kaznom.  

U PU međimurskoj podsjećaju da je prema članku 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena novčana kazna za onog tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način s njima loše postupa. Za provođenje ovog Zakona nadležno je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Članak 48. Zakona o zaštiti životinja pak propisuje da je zabranjeno držanje i postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo kretanje na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost drugih životinja i ljudi, a posebice djece, dok članak 9. Pravilnika o opasnim psima određuje da je izvođenje opasnog ili moguće opasnog psa na javne površine dopušteno jedino s brnjicom i na povodcu, od strane punoljetne osobe i u skladu s komunalnim odredbama o uvjetima i načinu držanja pasa. Nadzor nad provedbom Zakona o zaštiti životinja i Pravilnika o opasnim psima obavlja Ministarstvo poljoprivrede.

Ključne riječi

Komentara 1

IV
Ivoovi
07:18 08.10.2020.

Nigdje ne piše koliko je vlasnica kažnjena. Vjerojatno 50,00 do 100,00 kn. Kod nas su kazne za ovakve prekršaje smiješne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije