Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
daruvar

Pas pogođen strelicom za omamljivanje pobjegao, pronašli ga građani u parku

Foto: Privatni album
1/2
13.11.2017.
u 19:26

Iz Veterinarske stanice Pakrac potvrđuju da im je pas, nakon što su ga pogodili, uspješno pobjegao, ali kažu da nakon omamljivanja nije mogao nikoga ozlijediti jer - spava

– U prvom trenu činilo mi se da pas nije živ, no pomaknuo se i okrenuo na trbuh. Tek tada vidjelo se da mu je uz prednju nogu zabodena strelica – zaprepašteno nam je ispričao jedan od stanovnika Daruvara koji je svjedočio, kako kaže, događaju iz noćne more.

I nije bio jedini, oko psa pronađenog u petak 10. studenog u daruvarskoj park šumi okupili su se brojni Daruvarčani. Bilo je među njima dosta djece, nekima su oči bile pune suza dok su ispitivali hoće li pas biti dobro.

Tražio da mu pomognemo

– Ležao je na lišću uz poučnu stazu. Bio je omamljen sredstvom iz te strelice, ali vidjelo se na njemu da traži da mu netko pomogne, imao je povjerenje i sam je pokušavao stati na noge – rekla nam je svjedokinja događaja. Zvali su komunalnog redara, a dok nije stigao proširila se priča da su psa lovili djelatnici skloništa jer je bio sam, bez nadzora vlasnika, a kad su ga pogodili strelicom pobjegao im je. I da se nisu ni trudili pronaći ga već su otišli. Vrlo brzo na stranicama Grada pojavila se i isprika građanima koji su, očito, vrlo uznemireni događajem tražili i objašnjenja.

Tko je naredio hvatanje psa i zašto je uspavan strelicom te ostavljen bez nadzora, pa je tako mogao ozlijediti i slučajnog prolaznika ali i sam nastradati, upitali smo Grad Daruvar i Veterinarsku stanicu Pakrac. Zanimalo nas je i kako je pas, čiji je i je li vraćen vlasniku?

Iz komunalnog redarstva grada Daruvara kažu kako djelatnici Skloništa za životinje Pakrac po dojavi komunalnog redara jednom mjesečno dolaze u redovan obilazak Grada upravo radi pasa koji se kreću javnim površinama bez nadzora vlasnika.

Omamili da očitaju čip

­– Prilikom dolaska 10. studenoga uočili su psa bez nadzora vlasnika. Kako se nije dao uhvatiti uzicom, morali su pristupiti omamljivanju životinje da mogu očitati podatke o vlasniku psa. Tom prilikom pas nije odmah uhvaćen, pobjegao je duboko u park-šumu i djelatnici ga nisu mogli pronaći te su obavijestili komunalno redara. Nakon nekoliko sati pas se pojavio na stazi u šumi još omamljen, što je izazvalo neugodu kod prolaznika koji su se tamo zatekli. Sve su prijavili komunalnom redaru koji je utvrdio da je pas u dobrom stanju i da nema ozljeda. Kontaktirao je djelatnike Skloništa za životinje Pakrac da dođu očitati podatke kako bi se mogao utvrditi vlasnik psa. Psa su pregledali djelatnici Veterinarske stanice Pakrac i vraćen je vlasniku – stoji u odgovoru Grada Daruvara.

Iz veterinarske stanice Pakrac odgovaraju nam da je hvatanje psa izvršeno po nalogu komunalnog redara.

– Kad se pas omamljuje, nakon što ga pogodi strelica još 5 do 6 minuta intenzivno bježi, dok ga sredstvo ne omami. Tijekom tog vremena pas je prvo uspješno praćen, da bi se ulaskom u šumoviti dio grada ipak izgubio. Po dojavi građana koji su psa naknadno primijetili, isti je pronađen i pokupljen. Bio je bez nadzora jer je, prije nego je omamljen, uspješno pobjegao. No, nakon omamljivanja nije mogao nikog ozlijediti jer spava – stoji u odgovoru koji potpisuje Siniša Horvat, dr. vet. med., direktor Veterinarske stanice Pakrac. Potvrđuje i da je pas vraćen vlasniku još istog dana, ali ne otkriva tko je on. No, dodaje kako će podatke poslati komunalnom redaru.

 

Ključne riječi

Komentara 1

IM
Immanuell
09:02 14.11.2017.

Uspavali psa strelicom za omamljivanje da ga mogu smjestiti u azil. Skupili se građani oko psa pa gledaju je li pas dobro, gospođa kaže da ih je molio za pomoć. Suosjećanje sa životinjom je u redu, ali ovoliko otići van logike normalnog nije. Evo jedno provokativno: malo ciganče od recimo 5 godina smrzava se u parku. Pitam građane Daruvara bi li se i tada skupili i toliko brinuli. Eto ako ima netko od njih na portalu i ima volje, ali molim bez laganja i uljepšavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije