Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO

Pas obješen lancem na drvo

Foto: Privatni album
1/5
07.12.2017.
u 19:54

Dok policija provodi kriminalističko istraživanje, svjedoci tvrde da je isti takav pas živio u dvorištu kuće u neposrednoj blizini

Trebala je to biti samo još jedna obična šetnja. Da je znao što ga čeka, naš čitatelj (podaci u redakciji) sigurno ne bi krenuo uobičajenim smjerom. Uz makadamski put koji se nastavlja na Ulicu Stojana Vučičevića u Sesvetskom Kraljevcu, uz koji je na drugoj strani željeznička pruga, ugledao je psa obješenog na drvo.

– Sigurno se nije mogao sam zapetljati. Lanac na kojem je visio bio je nekoliko puta prebačen preko grana i uz to još zavezan u čvor – priča nam. Nije znao što da radi pa je nazvao volontere koji inače pomažu životinjama, a zatim je obavijestio i policiju. Nije ih mogao čekati, no kasnije su ga, kaže, zvali da im objasni gdje je to drvo jer sami nisu mogli pronaći.

Informacija o psu obješenom o drvo stigla je i u Sklonište za životinje u Dumovcu, od kojeg smo tražili da nam odgovore je li točno da je pas bio čipiran i da ima vlasnika.

– Nakon što smo primili informaciju o obješenom psu, dežurna je ekipa Skloništa za nezbrinute životinje žurno izišla na teren. Pronađen je ubijen pas, a budući da je riječ o kaznenom djelu o svemu je obaviještena policija. Naša je ekipa očitala mikročip i zahvaljujući tome policija može doći do informacija o vlasniku – potvrdila nam je Tatjana Zajec, dr. vet. med., v. d. voditelja Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Foto: Robert Demo

 

U Policijskoj upravi Zagrebačkoj potvrdili su nam da je u Policijskoj postaji u Sesvetama evidentirano ubojstvo psa, kazneno djelo prema čl. 205 Kaznenog zakona.

– U ovom trenu možemo samo reći da se provodi kriminalističko istraživanje, a sve ostale informacije tek kada ono bude gotovo – rekli su nama u PU zagrebačkoj.

I dok se čekaju njihovi rezultati, a pretpostavljamo da uključuju i rezultate razudbe, doznajemo da je pas bio mješanac u tipu njemačkog ovčara. Isti takav, s identičnim lancem, živio je u dvorištu kuće vrlo blizu drveta na kojem je pronađen. Tek nekoliko stotina metara dalje. Je li riječ o istom psu, je li policija obavila razgovor s vlasnikom i kako je pas ubijen još uvijek je nepoznato. Prepoznajete li psa, imate bilo kakve informacije i možete posvjedočiti o tome što se dogodilo, možete se javiti i u našu redakciju ili  nadležnoj policijskoj postaji.

No, sama činjenica da je obješen pas koji ima čip, a time i vlasnika, samo potvrđuje bešćutnost ovog djela, ali i bahatost njegova počinitelja.

Ključne riječi

Komentara 42

DU
Deleted user
21:59 07.12.2017.

Još jedan poremećeni sadist, manijak, a ništa nisu bolji oni koji štite i brane takve, a onda će se čuditi kad to napravi čovjeku( ako već nije) jer svi takvi kad tad krenu na čovjeka. A po minusima na normalne komentare koji osuđuju ovo zlodjelo vidimo da takvih ima i ovdje, tipkaju u nekom podrumu i opravdavaju svoju bolest i izopačenost, svašta majka rodi, kod takvih je prirodna selekcija nažalost zakazala!

LU
lunar777
22:07 07.12.2017.

Mislim da onaj tko je u stanju ovakvo nešto napraviti jadnoj životinji bez problema to može napraviti i čovjeku.

KR
Krotila
20:46 07.12.2017.

počinitelja brutalno kazniti novčano i .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije