Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRAĆAO, KRVARIO

Veterinar psu nanio veliku bol, optužen zbog nesavjesnog pružanja pomoći

buldog
Foto: /DPA/PIXSELL
19.01.2018.
u 11:32

U optužnici ga se tereti da je ozlijedio stijenku uretre i mokraćnog mjehura psa, nanijevši mu tako veliku bol i patnju u vidu povraćanja krvavog sadržaja, krvarenja iz spolovila, ekstremno nadutog abdomena i intenzivnih unutarnjih bolova

Zbog nesavjesnog pružanja veterinarske pomoći Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 47-godišnjeg veterinara

Kazneno djelo za koje se veterinar tereti dogodilo se 15. i 16. lipnja 2015. u veterinarskoj ambulanti na području Županije splitsko-dalmatinske, izvijestilo je u petak Državno odvjetništvo.

U optužnici se navodi da je bio svjestan kako postupa na način koji odstupa od općeprihvaćenih profesionalnih pravila veterinarske struke i pristao na to prilikom obavljanja RTG pregleda mokraćnog sustava psa "British Gladiator Sonny" muškog spola, pasmine engleski buldog, te obavio postupak kateterizacije bez sedacije i anestezije.

U optužnici ga se tereti da je ozlijedio stijenku uretre i mokraćnog mjehura psa, nanijevši mu tako veliku bol i patnju u vidu povraćanja krvavog sadržaja, krvarenja iz spolovila, ekstremno nadutog abdomena i intenzivnih unutarnjih bolova.

Nakon postavljanja sumnje na ozljedu uretre, okrivljenika se tereti da je propustio psa zadržati na liječenju do sanacije jatrogenih ozljeda i, umjesto da na njemu odmah poduzme operativni zahvat, radi saniranja učinjene pogreške ili da ga uputi u drugu specijalističku veterinarsku ustanovu, tereti ga se da je psa otpustio iz ambulante.

Zbog takvog postupanja pas je naposljetku 16. lipnja 2015. eutanaziran, stoji na kraju optužnice.

Ovo su najljepši hrvatski psi na najvećoj izložbi pasa na svijetu:

buldog
1/15
Ključne riječi

Komentara 2

JI
jimpx131
15:27 19.01.2018.

Oduzeti mu licencu, suditi kao da je to napravio čovjeku, strpat ga u zatvor na par godina. Smeće jedno odvratno, dabogda crko u najgorim mukama!

LU
lulu58
17:06 19.01.2018.

smece,i njemu zelim da umre u isto takvim bolovima,fuj,velike kaznu,oduzimanje licence,fuj,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije