Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatna lojalnost

Pas Madison mjesec dana čuvao spaljeno ognjište svojih vlasnika

Foto: Privatni arhiv
10.12.2018.
u 19:59

Jedna od lokalnih spasiteljica životinja ostavljala mu je hranu i vodu sve dok se Madisonova gazdarica nije vratila. U skloništu udaljenom 135 kilometara pronađen je i Madisonov brat Miguel

Pas Madison, koji je nekim čudom preživio prošlomjesečne katastrofalne požare u Kaliforniji, čuvao je spaljeno ognjište svojih vlasnika čekajući dan kada će se oni vratiti, što se dogodilo gotovo mjesec dana poslije, objavio je Associated Press.

Nakon što je Madisonova gazdarica Andrea Gaylord zamolila spasitelje životinja da provjere je li pas možda ipak preživio, na zgarištu kuće Gaylordovih u potpuno spaljenom gradu Paradiseu pronašla ga je Shayla Sullivan, jedna od lokalnih spasiteljica životinja. Ostavljala mu je hranu i vodu sve dok se Madisonova gazdarica nije vratila.

Pronađen je i Madisonov brat Miguel, koji je u kaosu koji je nastupio nakon požara smješten u sklonište za pse udaljeno čak 135 kilometara. Sullivanova je izjavila kako je odlučila predano raditi na spašavanju životinja izgubljenih u katastrofalnim požarima, sve dok ih njihovi vlasnici ne budu mogli preuzeti. Dva su se psa ponovno srela kada je gazdarica Andrea dovela Miguela noseći Madisonovo omiljeno jelo, krekere.

U izjavi američkim medijima, koje je cijela priča, dakako, zainteresirala, Andrea Gaylord izjavila je kako je teško mogla imati bolju životinju.

– Nisam mogla zamisliti veću lojalnost od Madisonove koji je, unatoč svim opasnostima, ostao i čekao nas – rekla je dodajući kako je sasvim moguće da je posrijedi i instinkt s obzirom na to da je Madison pasmine akbaš, ovčarski pas koji je navikao na čuvanje. – Možda je pomislio da smo mi njegovo stado. Ugodan je to osjećaj ako je to doista tako – istaknula je Madisonova vlasnica.

Ključne riječi

Komentara 2

BL
bljak007
22:06 10.12.2018.

Što je domoljublje i odanost.

Avatar maxist
maxist
15:43 15.12.2018.

istovremeno je gđa "vlasnica" odlučila svratiti nako mjesec dana ...tj on se ne može pohvaliti sa ljudskom posadom kuće .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije