Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život psa

Pas je privremeno oduzet i vraćen u sklonište, inspekcija podnosi optužni prijedlog

Foto: Privatni album
1/4
24.07.2019.
u 20:55

Udomljen je prije nekoliko godina i nakon života na lancu završio je iza žice, u prostoru iz kojeg nikad nije izišao, u kojem je hodao po smeću i svom izmetu

Zbog čega je obitelj J. D. iz Legrada prije dosta godina udomila psa iz Ottove kućice teško je reći. Ono što je sigurno, kućni ljubimac nije im bio.

Nakon godina koje je proveo na lancu završio je u zatvoru, prostoru ograđenom žicom iz kojeg nikad nije izišao. Njegovo mjesto na lancu zauzeo je novi pas. Kako doznajemo, upozoravali su susjedi vlasnika da pas ne može živjeti stalno zatvoren, da ne može spavati u smeću i izmetu, da mu ne mogu umjesto hrane davati napoj. Obavještavali su i policiju, veterinare, ali svi su mislili da je psu baš dobro da živi u takvim uvjetima.

Foto: Privatni album

I tako sve dok volonteri nisu poslali prijavu veterinarskoj inspekciji. Već sljedećeg dana pas je oduzet i vraćen u sklonište. Zanimalo nas je što će inspekcija poduzeti, jesu izrekli kakve mjere i je li oduzeti pas cijepljen i čipiran?

– Pas je privremeno oduzet vlasniku usmenim rješenjem višeg veterinarskog inspektora 18. srpnja i smješten u sklonište, a prijava je podnesena dan ranije. Pas je čipiran i cijepljen protiv bjesnoće u rujnu 2017. godine, a vlasnik je trebao ponoviti cijepljenje, što nije učinio. Izdat će mu se pismeno rješenje u kojem će se narediti ispravljanje uvjeta držanja, a u zakonski propisanom roku protiv vlasnika će biti podnesen optužni prijedlog – kažu iz Državnog inspektorata.

A svi koji poznaju situaciju u obitelji sigurni su da uvjeti držanja neće biti popravljeni niti za jednog psa. Kako za ovog koji je privremeno oduzet, tako i za drugog psa koji je ostao u dvorištu na lancu. Jedino pravo rješenje, kažu, bilo bi da im se pronađe novi dom.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZR
Ze Roberto u
21:37 24.07.2019.

Fuuujjjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije