Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
merkozy

Parodija skeča s Merkel i Sarkozyjem hit na YouTubeu

Igor Pokrajac, Patrik Jovicky
Foto: Saša Zinaja
1/2
01.01.2012.
u 15:40

Slavni par Merkozy "glumi" u parodiji britanskog skeča "Dinner for One" iz 1963. godine.

Snimka koja parodira odnose njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskoj predsjednika Nicolasa Sarkozyja postao je hit na YouTubeu. Parodija pod imenom "90. summit za spašavanje eura ili euri nikome" napravljena je za njemačku televizijsku postaju ARD.

Kako piše BBC, radi se o preradi britanskog skeča iz 1963. godine. Na tijelima glumaca May Warden i Freddieja Frintona našle su se glave europskih vođa, pa tako Merkel glumi 90-godišnju Miss Sophie, a Sarkozy njezina batlera Jamesa koji oponaša njezine izmišljene prijatelje koji "nazoče" večeri. U parodiji su to britanski premijer David Cameron, bivši grčki premijer Georgios Papandreou i bivši španjolski premijer Jose Luis Zapatero.

U izvornoj verziji batler je primoran oponašati prijatelje Miss Sophie jer su oni uglavnom poumirli, dok je u parodiji razlog taj što, kako objašnjava narator, u Europi nema državnika kalibra Angele Merkel.

Iako je "Dinner for one" britanski skeč, on u Velikoj Britaniji nije jako poznat. Mnogo je popularniji u Njemačkoj, gdje ga na Silvestrovo tradicionalno emitiraju različite televizijske kuće.

Komentara 1

RE
@rea
17:55 01.01.2012.

Sarko: But, Madame Merkel, they’re all gone except me… Merkel: That’s just as well. No opposition helps consensus. utube ima engl. prijevod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije