Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Parkiranje u Osijeku skuplje za kunu, a koncesija "skočila"

kazne za parkiranje
Davor Javorović
10.12.2009.
u 17:28

Od Nove godine naplaćivat će se i ostavljanje automobila na lokacijama u Gundulićevoj ulici i kod zgrade HEP-a, gdje je 130 mjesta za automobile.

OSIJEK - Osječane će od 1. siječnja na nekoliko stotina parkirališta dočekati nove cijene parkiranja, koje će uglavnom biti veće za kunu.

Stepinčeva u drugoj zoni

Odlukom gradske uprave u nekoliko se ulica mijenja zona naplate pa tako, primjerice, Stepinčeva ulica prelazi iz treće u drugu zonu i sat će parkiranja stajati tri, umjesto dosadašnje dvije kune. Pojeftinit će, pak, parkiralište kod Zeke u Pejačevićevoj ulici i pasti s tri na dvije kune. Naplaćivat će se i parkiralište kod zgrade HEP-a te u Gundulićevoj ulici, a na tim je dvjema lokacijama oko 130 mjesta. U sustavu su naplate trenutačno 2384 parkirališna mjesta.

– Koncesionaru, tvrtki Elektromodul, dugovali smo 130 parkirališnih mjesta pa je krajnje vrijeme da tu obvezu iz ugovora ispunimo – kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo. Blagoslov za ovu odluku, pak, treba dati Gradsko vijeće.

Novac za bicikle

Novost je i uvođenje dnevnih karata u iznosu od 46, zatim 59 te 72 kune, ovisno o zoni. “Zaboravni” vozači koji ne plate parkiralište tako će, umjesto kazne od 60 kuna, dobiti račun za dnevnu kartu. Dublje će u džep morati posegnuti i u Elektromodulu jer će im godišnja koncesija skočiti sa 1,5 na 1,8 milijuna kuna. Tom će razlikom u cijeni biti financiran projekt besplatnih bicikala, koji bi na osječkim ulicama trebali biti u proljeće 2011.

– Nismo sada u situaciji da plaćamo odštetu od desetak milijuna kuna, ako bismo raskinuli koncesiju, pa smo dogovorili aneks ugovora – kaže dogradonačelnik Ivan Vrdoljak, koji je lani inzistirao na raskidu koncesije jer je ugovor smatrao nepovoljnim. Koncesija istječe krajem 2014.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije