Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeli otrovanu teletinu?

U Lonjskom polju otrovano devet zaštićenih ptica i 11 čagljeva

Park prirode Lonjsko polje
Foto: MIROSLAV SANTEK/PIXSELL
30.01.2018.
u 16:01

Očito je riječ o jakom otrovu jer su životinje umrle u krugu od sto metara“, rekao je Ivor Stanivuković, ravnatelj parka prirode Lonjsko polje.

Devet zaštićenih ptica škanjca i čak 11 čagljeva otrovano je na području Parka prirode Lonjsko polje od strane nepoznatog počinitelja, potvrđeno je u policiji i Parku prirode Lonjsko polje.

Kako se sumnja škanjci i čagljevi su jeli otrovanu teletinu koja je ostavljena s namjerom da privuče divljač koja obitava na ovom području. Lešine životinja nađene su 18. siječnja, a u međuvremenu je Hrvatski veterinarski institut potvrdio kako je riječ o trovanju.
Čagljevi znaju na području parka prirode Lonjsko polje napadati stoku, no to nije čest slučaj. Škanjci su očito stradali kao kolateralne žrtve.

„Nakon dojave naši su čuvari izradili zapsinik i o svemu obavijestili MUP, veterinarsku inspekciju i inspekciju zaštite prirode. Nakon potvrde o trovanju, lešine su upućene na daljnju toksikološku analizu. Očito je riječ o jakom otrovu jer su životinje umrle u krugu od sto metara“, rekao je Ivor Stanivuković, ravnatelj parka prirode Lonjsko polje.

Kako se doznaje Hrvatska agencija za okoliš i prirodu podnijela je  kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog ubijanja zaštićene vrste škanjaca. U policiji kazuju kako provode istragu te čekaju konačne toksikološke nalaze vezane uz ugibanje životinja.

Komentara 15

SA
savjest1234
16:46 30.01.2018.

Niste objavili koliko stoke su poklali u zadnje vrijeme, država ništa ne čini a odštete su mizerne ! Netko uzeo pravdu u svoje ruke ! Konačno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije