Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA U PRAVOSUĐU

Paravinja će biti izručen iz BiH kada to zatraže hrvatske vlasti

'12.07. 2011., Sokolac, BiH - Dragan Paravinja na Osnovnom sudu u Sokocu u pratnji odvjetnice i pod zastitom specijalaca dao je iskaz vezan uz optuzbe za silovanje iz 2002. godine. Photo: Ivica Galovi
'Ivica Galovic/PIXSELL'
29.12.2011.
u 18:36

Okružni sud u Istočnom Sarajevu 22. prosinca je Paravinji potvrdio prvostupanjsku presudu od dvije godine i deset mjeseci zatvora

Pomoćnik ministra pravosuđa BiH zadužen za međunarodnu suradnju Nikola Sladoje izjavio je u četvrtak da će Dragana Paravinju izručiti Hrvatskoj čim to naše pravosudne vlasti zatraže, piše Dnevni avaz.

– Riječ je o odluci koja je donesena kada je Paravinja vraćen iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu radi ročišta na Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu – istaknuo je Sladoje napominjući da nije riječ ni o kakvoj novoj odluci već da se samo čeka zahtjev za izručenjem.

Podsjetimo, Okružni sud u Istočnom Sarajevu je 22. prosinca Paravinji potvrdio prvostupanjsku presudu od dvije godine i deset mjeseci zatvora koju je u srpnju ove godine prethodno donio sud u Sokocu proglasivši ga krivim za silovanje počinjeno 2002. godine.

Optuženik za teško ubojstvo i silovanje Antonije Bilić i za pokušaj silovanja 25-godišnje djevojke iz Omiša moći će kaznu izdržavati i u Hrvatskoj, ako se dvije države tako dogovore. Do daljnjeg, Paravinja se nalazi u zatvoru ''Kula'' u Istočnom Sarajevu gdje je smješten od 21. prosinca 2011. godine.

Komentara 4

VI
vidum
22:45 30.12.2011.

Ovo je najbolji dokaz u kakvom svijetu živimo. Kao najzaštićenija bića ovog planeta kriminalci nikad neće izumrijeti.

OB
-obrisani-
19:19 29.12.2011.

a sto neodgovara i za Vukovar,,?

KR
krtica
21:14 29.12.2011.

Tog ratnog i poratnog zlocinca i kriminalca treba se sto prije rijesiti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije