Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napali ga fotomontažama

Tolušić: Bandi koja se malo zaigrala poručujem da počnu pakirati kovčege

Tomislav Tolušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
22.01.2019.
u 14:44

– U Srbiji sam bio prije 15 godina i ovdje se radi o gnjusnoj fotomontaži. Želim da se sve što prije istraži i otkrije tko stoji iza toga – rekao je Tolušić

Paraobavještajno podzemlje htjelo je fotomontažama s prostitutkom i kokainom kompromitirati ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića, no SOA je raskrinkala taj udar, objavio je tjednik Nacional.

Nacional je objavio i sporne fotografije kojima se, kako navode, htjelo politički uništiti Tolušića i izazvati potres u Vladi.

Foto: Nacional

"Tolušić se našao na meti izuzetno sofisticiranih kriminalaca koji su u kompleksnoj operaciji planirali u medijski prostor plasirati eksplozivne, ali falsificirane kompromitirajuće fotografije tog ministra iz Vlade premijera Andreja Plenkovića", piše Nacional.

"Kurva i kokain u vrhunskoj montaži za kompromitaciju Tomislava Tolušića", stoji na naslovnici današnjeg broja Nacionala.

Analizom fotografija agenti su, piše Nacional, otkrili da je objekt sa slike apartman u Srbiji.

Tolušić je pred Vladom dao izjavu novinarima.

– Svi oni koji misle da će me se moći riješiti prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima, to nažalost mogu zaboraviti. Očekujem da će policija i DORH vrlo brzo odraditi svoj posao, a bandi koja se malo zaigrala poručujem da su se namjerili na krivoga i da počnu pakirati kovčege – rekao je, dodajući da je sve prijavio policiji.

– U Srbiji sam bio prije 15 godina i ovdje se radi o gnjusnoj fotomontaži. Želim da se sve što prije istraži i otkrije tko stoji iza toga – rekao je Tolušić ranije za 24 sata

– Mnogima smo stali na žulj u sektoru poljoprivrede i prilično sam siguran da znam tko stoji iza ovoga, ali neka se sve istraži. Ja sam spreman proći testove na drogu i na bilo koji drugi način pomoći istrazi. A onima koji su ovo napravili mogu poručiti da su se na krivog namjerili – poručio je Tolušić.

Vlada RH oglasila se priopćenjem u kojem najoštrije osuđuje perfidnu i protuzakonitu krivotvorinu koja ima za cilj kompromitirati najviše državne dužnosnike.

"Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo svjedočili često u proteklom razdoblju", stoji u priopćenju.

Stigao odgovor SOA-e o cijelom slučaju

SOA je odgovorila na upit N1 televizije oko fotomontaže potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

"Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), iz sigurnosnih i zakonskih razloga, ne komentira svoje sposobnosti, niti postupanja iz područja svoje nadležnosti.

Načelno Vas možemo izvijestiti da je jedna od zadaća SOA-e zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita institucija Republike Hrvatske. SOA ove zadaće provodi kontinuirano te će ih i nadalje odgovorno obavljati", poručuju iz SOA-e.

Pogledajte i video: Zašto gore automobili u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 116

PR
pretjerivač
14:32 22.01.2019.

identičan rukopis u Nacionalovim rabotama kao i na ovom portalu, odakle vam po 200 lajkova na nekom nebuloznom komentaru? udbaške metode još žive

LB
lorena.benko2
09:42 22.01.2019.

stao je na žulj poljoprivrednoj mafiji, lažnim zemljištima i preprodavačima stranog voća i povrća

IV
ivamatic69
09:44 22.01.2019.

Pohvale Nacionalu i SOA-i, da su kojim slučajem fotke izašle u javnost, razapeli bi Tolušića a poslije mu nitko ne bi rekao ni oprosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije