Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE

Parada u Beogradu: Ovo je oružana snaga Srbije

vojna parada
Foto: Reuters/PIXSELL
1/23
16.10.2014.
u 16:54

Zračna sila izvela je devet naleta svim postojećim letjelicama

Po jakoj kiši na obali Dunava, ispred Palače Srbija održana je vojna parada s više od 3000 vojnika, 300 vojnih vozila te s vojnim kadetima. Viđena je sva srpska oružana sila: kopnena, riječna i zračna.

Ova potonja izvela je devet naleta svim postojećim letjelicama: lovcima MiG 21 i 29, zrakoplovima orao i lasta te grupom helikoptera, a posebno atraktivna bila je prezentacija padobranskog desanta sa 30 specijalaca.

Nakon govora predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, građanima se, prekidan povicima, obratio i ruski predsjednik Vladimir Putin.

– Drago mi je biti s vama dok se sjećamo oslobađanja Beograda i odajemo poštovanje svima koji su se borili protiv fašizma tijekom Drugog svjetskog rata. Naši narodi zajedno su vodili dugu borbu za slobodu, ali Sovjetski Savez i Jugoslavija pružili su agresoru jamstvo nepokolebljivosti. Naši očevi vodili su borbu za pravu stvar. Svima sretan praznik i – živjela bratska Srbija – kazao je Putin praćen frenetičnim pljeskom.

>> Putin: Naši očevi vodili su borbu za pravu stvar, živjela bratska Srbija

>> Nikolić Putinu: Dragi brate Vladimire, ponosimo se što nosiš najviši srpski orden

Komentara 442

RA
rakikaki
17:51 16.10.2014.

Bili su '91 treća vojska u europi pa su ih decki Vukovara naguzili bez ićega!

Avatar Zločinac agresor i genocidaš
Zločinac agresor i genocidaš
17:47 16.10.2014.

Vojne parade još u svijetu imaju samo nakardne države S.Koreja i Srbija.

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
17:54 16.10.2014.

Zasigurno su im traktori bili na repu parade ili u kategoriji specijalnih vozila za srpske "junake"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije