Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'trgali' se za njih

Papuče Marije Antoanete prodane za 375.000 kuna

marija antoaneta (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/3
18.10.2012.
u 18:06

Za svilene zeleno-ružičaste papuče nadmetali su se kolekcionari iz svih dijelova svijeta, a na kraju su prodane za peterostruko veću cijenu od prvotno ponuđene

Iako im je početna cijena iznosila 10.000 eura, neimenovani kupac bio je spreman izdvojiti čak peterostruko veći iznos da bi se domogao papuča koje su nekada davno pripadale omraženoj francuskoj kraljici Mariji Antoaneti.

BBC prenosi da je aukciju na samu godišnjicu kraljičina pogubljenja, odnosno 16. listopada, održala aukcijska kuća Paris Druout.  Samo dan nakon što su ružičasto-zelene svilene papučice pronašle novog vlasnika, na prodaju je, između ostalih 80 predmeta, ponuđen i dio svilene haljine koja je Mariji Antoaneti pripadala prije negoli je 1793. osuđena za veleizdaju i pogubljena na giljotini. Iz aukcijske je kuće priopćeno da su ponude za spomenute predmete pristizale iz cijelog svijeta.

>>Prodaje se haljina u kojoj je Dorothy tražila 'Čarobnjaka iz Oza'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar kobra11
kobra11
15:26 21.10.2012.

da ima mozga taj kupac uložio bi pare u nešto korisno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije