Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet njemačkoj

Papu dočekuju prosvjedi i misa koju će voditi gay svećenici

'Pope Benedict XVI bids farewell to volunteers in Madrid on August 21, 2011. Pope Benedict XVI said Spain need not surrender its Catholic soul as he bade farewell Sunday after leading religous festivi
'JAVIER SORIANO'
29.08.2011.
u 22:45

Na prosvjedima će se tražiti reforma Crkve, među ostalim i dopuštenje ženama da napokon postanu svećenice

Misa koju će voditi dva svećenika homoseksualca, koji su se i vjenčali građanskim obredom, dakako, bit će samo jedna u nizu najavljenih manifestacija tijekom posjeta Benedikta XVI. njegovoj Njemačkoj, od 22. do 25. rujna. Svećenici Norbert Reicherts i Christoph Schmidt u Berlinu su dakako izopćeni a divinis, što znači da ne smiju služiti mise, ispovijedati, odnosno biti u službi Božjoj. Misu će služiti u protestantskoj crkvi sv. Tomasa u multietničkoj četvrti Kreuzberg u Berlinu.

Na svim mjestima koja će pohoditi Benedikt XVI. tijekom posjeta Njemačkoj organizirat će se povorke kojima će se tražiti reforma Crkve. U Austriji je, na primjer, više od 300 redovnika potpisao manifest kojim se traži da i ženama bude omogućeno da postanu svećenice. I na prosvjedima u Njemačkoj tražit će se otvaranje mogućnosti i ženama da postanu svećenice. Prema pisanju njemačkog tjednika Spiegel, njemačke vlasti pripremaju oštar odgovor na najavu prosvjeda. U Berlinu će biti zabranjen prosvjed kod Brandenburških vrata, a i u drugim gradovima neće se dopustiti manifestacije protiv pape na vidnim mjestima. Osim Berlina, papa će posjetiti Freiburg i Eichsfeld. U Njemačkoj navodno ima više od 50 pokreta koji traže promjene u Crkvi.

Dok Benedikt XVI. bude govorio u Bundestagu, središtem Berlina, prema najavama organizatora prosvjeda, vozit će lažni papamobil u kojem će sjediti "antipapa" i "antipapica".

Ključne riječi

Komentara 51

OB
-obrisani-
23:31 29.08.2011.

jadan nas dobri papek s vama hrvatima.

ZA
zagorec1
07:09 30.08.2011.

uppce nismo ni svijesni koliko gay svecenika ima u hrvatskoj,naravno da o tome sve zna veci dio crkve al se suti!!!

MO
moveax
23:34 29.08.2011.

Izopaceni svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije