Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Papirnati je novac kvarljiva roba, pretvorite ga u zlato i srebro

Foto
Foto: Tetragram
PR
Autor
PR članak
01.09.2015.
u 09:00

Plemenite kovine vašu likvidnu imovinu štite od političkih, gospodarskih, valutnih, ali i poreznih rizika.

Konverzija likvidnih sredstava u plemenite kovine sve je popularniji način očuvanja osobne imovine od nepovoljnih gospodarskih i političkih scenarija.

Papirnati je novac kvarljiva roba. Danas vrijedi, a već sutra može postati potpuno bezvrijedan. Za razliku od njega, zlato i srebro kroz mnoga su stoljeća očuvali kupovnu vrijednost, oni su cijenjeni i prihvaćeni diljem svijeta.

Plemenite kovine imaju svojstvo visoke likvidnosti. U svakom ih je trenutku moguće promijeniti u papirnatu valutu, a razlika između kupovnog i prodajnog tečaja zlata usporediva je s razlikom tečaja između, primjerice, kune i američkog dolara.

Diskretno i uvijek dostupno

Zlato i srebro u formi poluga i kovanica predstavljaju također i izvrsnu zaštitu od političkog rizika. U medijima se ovih dana pojavila informacija kako je hrvatski ministar financija najavio detaljnu provjeru bankarskih računa s većim novčanim iznosima, osobito računa hrvatskih građana u inozemstvu. Vlasnici računa trebat će dokazivati podrijetlo svoje ušteđevine.

No, pitanje je neće li država u svojem obračunu s utajivačima poreza zakačiti i nevine. A zbog sporog i nesređenog pravosuđa, proces dokazivanja nevinosti mogao bi potrajati godinama. Stoga je mudro barem dio svoje likvidne imovine čuvati u obliku u kojem će nam uvijek biti dostupna.

Kupnju zlata moguće je obaviti anonimno. Zlatne poluge ili zlatne kovanice u Hrvatskoj se mogu kupiti u gotovini do vrijednosti od 105.000 kuna. Na taj način, kupac može diskretno kupiti i pohraniti svoju imovinu, te je time osigurati od rizika treće strane – rodbine, države, banaka...

Prilikom kupnje investicijskih zlatnih poluga i kovanica ne plaća se porez na dodanu vrijednost. U Hrvatskoj ne postoji ni porez na dobit na pozitivnu razliku između kupovne i prodajne cijene zlata. Dakle, riječ je o iznimno atraktivnom načinu ulaganja u poreznom smislu.

Ugled i vrhunska reputacija

Jedan od najuglednijih hrvatskih, ali i regionalnih brokera fizičkim zlatom i srebrom jest tvrtka Tetragram projekt iz Zagreba. 

Višegodišnje iskustvo, brojni zadovoljni kupci, te pouzdani brend Plemenit koji je postao sinonim besprijekorne usluge, jamstvo su da će vaša prva, ali i svaka buduća kupnja proteći ugodno, diskretno, te unutar strogih pravila Europske Unije i prema vrhunskim svjetskim mjerilima.

A što je osobito važno, kupnju možete obaviti odmah, bez čekanja na isporuku. Najpopularnije investicijske poluge i kovanice tvrtka Tetragram ima u pravilu uvijek na raspolaganju. Tetragram je jedna od rijetkih tvrtki u regiji gdje investicijske proizvode od plemenitih kovina možete preuzeti odmah u trenutku plaćanja. A ako i odaberete nešto iz ponude što nije odmah moguće isporučiti, rokovi isporuke su kratki i usklađeni su sa svjetskim standardima. 

Cijene po kojima investicijsko srebro i zlato možete kupiti (ali i prodati) kod tvrtke Tetragram u Zagrebu iznimno konkurentne, budući da se cjenovna politika usklađuje prema stanju na tržištima Austrije, Njemačke i Švicarske.

Provjerite ponudu investicijskoga zlata i srebra na internetskim stranicama Plemenit ili kontaktirajte tvrtku Tetragram telefonski, na broj 01/236-58-57. Radno vrijeme je od ponedjeljka do četvrtka 9-17 sati, petkom 9-13 sati ili prema dogovoru. Dobro došli!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?