Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVOR POLITIČARIMA:

Papina uzbuna u Tajlandu zbog seksualnog turizma

Papa Franjo
Foto: VATICAN MEDIA/REUTERS/PIXSELL
1/2
22.11.2019.
u 21:08

Papa se zahvalio i na prihvatu kršćana koji su u Tajland stigli prije četiri stoljeća.

Papa Franjo je u govoru političkim čelnicima Tajlanda kazao kako misli na žene i djecu koji su posebno ranjeni svim oblicima iskorištavanja, robovanja, nasilja i zlostavljanja. Odao je priznanje tajlandskoj vladi za napore s kojima želi odstraniti tu nevolju.

Franjo je u svom prvom govoru u Tajlandu upozorio, podigao uzbunu, zbog seksualnog turizma. Zatim je govorio o migrantima.

- Izbjegličku krizu ne može ignorirati, kazao je Franjo.

Tajland je u prošlosti nudio gostoprimstvu kambodžanskim izbjeglicama, a sada onima iz Mjanmara koji su smješteni u centrima na sjeveru zemlje. Tajlandska vlada nudi izbjeglicama tri mogućnosti, odnosno povratak u zemlju iz koje su došli, integraciju ili prebacivanje u treće države. Od 2005. do danas u SAD, Kanadu i Australiju prebačeno je 90 tisuća osoba.

Papa se susreo i s patrijarhom budista Somdetom Phra Ariyavongsagatananaom IX. i iznio kako svijetu treba ponuditi nadu i ohrabrenje za prevladavanje teškoća u kojima se nalazi.

Papa je odao počast “narodu s osmjehom” u svetištu budizma. Izrazio je zadovoljstvo zbog zajedničkog djelovanja u službi mira i stvaranju kulture razumijevanja između dvije religije. Potrebno je nastaviti tim putem, jer su religije svjetionici nade i promicatelji bratstva, kazao je Franjo. Podsjetio je kako je na putu prijateljstva s budističkom zajednicom mnogo učinio Pavao VI., koji je prije 50 godina u Vatikanu primio 17. patrijarha Somdeja Phru Wanarata, a Ivan Pavao II. je 1984. pohodio Tajland.

Papa se zahvalio i na prihvatu kršćana koji su u Tajland stigli prije četiri stoljeća.

Ključne riječi

Komentara 3

PR
&primjedba
12:09 24.11.2019.

"sveti tatek" opet laprda.. "Što imaš gledati trn u oku svojega brata kad u vlastitom oku ni brvna ne opažaš?"

Avatar Matteo1212
Matteo1212
00:02 23.11.2019.

Kad će se ovaj ˝papa˝posvetiti kršćanima koji žive u državama sa muslimanskom većinom i malo ispitati kakva uopće prava imaju ti jadni ljudi te dići svoj glas za njih-dok to ne učini on je najobičnije ljevičarsko laprtdalo u službi NWOO bagre i svojim ponašanjem sramoti Svetu Stolicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije