Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatileaks

Papin sobar u kućnom pritvoru, hoće li mu Benedikt XVI. oprostiti?

'(FILES) Paolo Gabriele (Bottom), the pope\'s butler, sits in the popemobilenext to Pope Benedict XVI as they arrive in St. Petr\'s square on April 18, 2012 for the pope\'s weekly general audience. Va
'VINCENZO PINTO'
22.07.2012.
u 11:03

Paolo Gabriele namjerava zatražiti oprost od Pape, naglasio je njegov odvjetnik Carlo Fusco.

Bivši sobar pape Benedikta XVI., Paolo Gabriele, koji je uhićen 23. svibnja pod optužbom nezakonitog posjedovanja povjerljivih dokumenata, pušten je u kućni pritvor, objavio je šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi. Idućih dana će se znati hoće li protiv njega biti pokrenut proces, koji bi se trebao održati ujesen.

– Gabriele ne čini dio šire zavjere protiv Pape, već je djelovao samostalno – kazao je njegov odvjetnik Carlo Fusco. Otac Lombardi potvrdio je kako je Gabriele jedini nad kojim se vodi istraga. Gabriele namjerava zatražiti oprost od Pape, naglasio je njegov odvjetnik Carlo Fusco.

Benedikt XVI. bi i mogao oprostiti Gabrieleu i tada se ne bi pokrenuo proces protiv njega. Istražni sudac Države Grada Vatikana, profesor Piero Bonnet, posljednji put ispitao je Gabrielea u subotu i zaključio kako bivši papin sobar više ne treba biti u zatvoru, već može biti u kućnom pritvoru, ali ne smije imati kontakte s vanjskim svijetom.

– Gabriele će biti u svome domu u Vatikanu zajedno s obitelji i prema odluci suca istražitelja neće smjeti imati kontakte s drugim osobama – objasnio je Lombardi. Istraga je zatražila da Gabriele ostane u zatvoru i nakon zakonski provedenih 50 dana u pritvoru, ali sada je, očito, istražni postupak zaključen i nakon nekoliko dana bi promicatelj pravde, kako je nazvan vatikanski tužitelj, trebao ili podignuti optužnicu ili osloboditi ga optužbi.

U međuvremenu i izvješće o Vatileaksu, kako je nazvano curenje povjerljivih dokumenata iz Vatikana, a za što je do sada osumnjičen samo Gabriele, koji je činila tročlana kardinalska komisija (kardinali Julian Herranz, Jozef Tomko i Salvatore De Giorgi) predano je Benediktu XVI.

Na tememlju naznaka te komisije Gabriele je i bio uhićen, ali se, dakako, ne zna do kojeg su zaključka oni došli. Hoće li se, dakle, za curenje informacija iz Vatikana okriviti jedino Gabrielea? Ako i bude tako, malo tko će povjerovati u vjerodostojnost takvog rezultata.

Komentara 32

TO
Toni50
11:18 22.07.2012.

Ko Bog mora da postupi po zakonu i oprosti mu grijehe. Pa nije on podmukli demokrata koji samo trazi da nekoga zatvori optuzi osudi ako njegovi lopine svjedoci izjave : Ja jako smo krali da bi sve Dr. Sanaderu dali....

OB
-obrisani-
11:29 22.07.2012.

Papa je zaradio stolicu ali električnu

OB
-obrisani-
11:30 22.07.2012.

Papin sobar u kućnom pritvoru, hoće li mu Benedikt XVI. oprostiti? .. Ali ko će Benediktu da oprosi ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije