Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije u svijetu

Papin odlazak: Njemačka vlada ganuta, Monti duboko pogođen

papa (1)
Reuters/PIXSELL
11.02.2013.
u 13:10

– Njemačka vlada osjeća najveće poštovanje prema Svetom Ocu zbog onoga što je učinio, zbog doprinosa Katoličkoj crkvi tijekom svoga života.

Nakon što je papa Benedikt XVI. objavio da se povlači s dužnosti, uslijedile su reakcije dužnosnika i država, prenose strani mediji.

Prvi političar koji je izrazio šok zbog papina odlaska je talijanski premijer Mario Monti.

– Duboko sam pogođen ovom neočekivanom viješću – citirali su ga mediji.

Njemačka vlada objavila je da je ''ganuta i dirnuta'' iznenadnom ostavkom pape Benedikta, inače rođenog Nijemca.

– Kao kršćani i katolici ovime smo ganuti i dirnuti – kazao je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert na konferenciji za novinare.

– Njemačka vlada osjeća najveće poštovanje prema Svetom Ocu zbog onoga što je učinio, zbog doprinosa Katoličkoj crkvi tijekom svoga života. Bio je na čelu Katoličke crkve gotovo osam godina i ostavio je vrlo osoban potpis kao mislilac na čelu Crkve te također kao pastir. Kakva god bila objašnjenja za ovu odluku, moraju se poštovati – dodao je Seibert.

I britanski premijer David Cameron komentirao je papinu ostavku

– Šaljem najbolje želje papi Benediktu XVI. nakon njegove objave danas. Neumorno je radio na jačanju odnosa Britanije i Svete Stolice – kazao je Cameron.

Oglasio se i bivši australski premijer Kevin Rudd:

– Papina ostavka zbog lošeg zdravlja nevjerojatna je vijest. Svi Australci žele mu dobro. Duboko je dirnuo našu zemlju.  

>> Papa Benedikt XVI. se povlači: Odlazim zbog dobrobiti Crkve!

Komentara 4

CV
crna vrana
13:26 11.02.2013.

Molimo za Vas Benedikte, molite i Vi za hrvatske katolike i za hrvatsku Domovinu, da istraju vjeri u vremenu tmina, koje se nadviše nad nas. Molite da iznesemo i ovaj križ.

VE
vero
13:38 11.02.2013.

Kako je hrabro nosio svoje breme, duh još može ali tijelo ne da. Dragi sv. Oče, hvala vam za sav trud i rad, molimo se za vas.

PO
porta
13:58 11.02.2013.

Prilikom posjeta Zagrebu kaptolski šefovi su se htijeli podičiti , novo (u žurbi izgrađenom) kongresnim centrom na Ksaveru od poludragog kamena onixa.No,prešli su se !Nije Papi ,porijeklom Njemac,do preskupog i nepotrebnog luksuza te nije kontaminirao svoj pastoralni pohod Zagrebu ulaskomm u to ružno zdanje.Svaka čast odlazećem Papi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije