Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Rutinski zahvat'

Papi je nedavno zamijenjena baterija na pacemakeru

papa
Foto: BigPictures/PIXSELL
1/5
12.02.2013.
u 14:14

Papa će se vjerojatno 27. veljače tijekom opće audijencije posebno obratiti vjernicima. Zbog vjerojatnosti da doći mnogo vjernika odlučeno je da se ona održi na Trgu svetog Petra.

Papa Benedikt XVI. obavljat će svoje dužnosti kako je predviđeno planom sve do 28. veljače u 20 sati.

Prvu javnu obvezu, nakon što je jučer obznanio da napušta Petrovu stolicu, imat će u srijedu kada se održava opća audijencija. No, vjerojatno će se u srijedu 27. veljače tijekom opće audijencije papa posebno obratiti vjernicima. Zbog vjerojatnosti da će na tu opću audijenciju doći mnogo vjernika odlučeno je da se ona održi na Trgu svetog Petra, kazao nam je danas šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi. Neće biti nikakvih promjena u papinoj agendi.

\"Papa se odmah oporavio i nema drugih bolesti\"

Lombardi je potvrdio i da je nedavno nad Benediktom XVI. održana mala intervencija, odnosno zamijenjene su baterije u pacemakeru koje je imao već jako dugo. - To nije bila velika intervencija, već rutinska. Papa se odmah oporavio i nema drugih bolesti - dodao je Lombardi.

Zašto je Papa odlučio da njegova služba prestaje točno u 20 sati? Benedikt XVI. je donio odluku odlazi s Petrove stolice 28. veljače, a budući da njegov radni dan i inače završava u 20 sati, onda i taj dan u 20 sati prestaje biti papom, objasnio je Lombardi.

Papa je pripremao encikliku o vjeri, hoće li je uspjeti objaviti prije odlaska ili će taj rad objaviti kao neki dokument? - Enciklika neće biti objavljena do konca mjeseca, jer nije dovedena, napisana, do te mjere da bi mogla biti objavljena. Dokument će ostati, biti će dovršen, ali neće biti u obliku u kojem smo se nadali da će biti, kao enciklika - objasnio je Lombardi.

Posljednji angelus 24. veljače

Otvaranje kvarezime Benedikt XVI. će celebrirati u bazilici svetog Petra, a ne u crkvi svete Sabine na Aventinumu kakva je bila tradicija. Papa će, dakle, u bazilici održati misu i posipati pepeo. U četvrtak će primiti rimske župnike, a u petak je predviđen i prijem rumunjskog predsjednika Traiana Basescua. Basescu će, dakle, biti posljednji šef jedne države koga će primiti Benedikt XVI., jer sljedeći tjedan je predviđeno njegovo povlačenje u duhovne vježbe s rimskom kurijom uoči koje se održavaju uoči Uskrsa.

Posljednji angelus će Benedikt XVI. održati u nedjelju 24. veljače, a 27. će biti opća audijencija na koju će, zasigurno, doći više desetaka tisuća vjernika.

>>Papin potez je strateško promišljanje, a ne znak slabosti

>>Je li došlo vrijeme da s Isusova nauka ogulimo talog vremena

>>Za financijsku je krizu rekao: Tako je to kad u ekonomiji nema etike

Komentara 3

KN
KnightInTheShiningArmour
22:40 12.02.2013.

Ova ostavka na polozaj Pape mi cijelu pricu i ucenje oko "nepogresivosti" Pape i o nekom posebnom Bozjem "pomazaniku" cini jako nevjerojatnom. Kako to da netko tko je "izabran" od "Boga" moze reci "Sad je dosta. Ne da mi se vise."? Sve je to ljudska rukotvorina.

CH
Charles
22:51 12.02.2013.

Duracel traju najdulje - viđeno na TV.

Avatar bunjevka
bunjevka
17:38 12.02.2013.

nisu mu valjda ugradili...Kineske baterije ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije