Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPRAVILI UČENICI

Papi Franji se nisu svidjele vatikanske jaslice: Pogledajte ih

Pope Francis holds weekly general audience.
Foto: VATICAN MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/8
20.12.2020.
u 18:51

Papa je u svojem govoru upozorio na opasnost „frenetičnog” konzumerizma tijekom božićnih blagdana, pozivajući ljude da se sjete onih koji nemaju ništa.

Papa Franjo pridružio se u nedjelju mnogima koji ne odobravaju neobične jaslice na Trgu sv. Petra, pozvavši posjetitelje da obiđu obližnju izložbu tradicionalnih jaslica.

Prilikom svojeg posljednjeg nedjeljnog blagoslova i obraćanja vjernicima prije Božića, Papa je upozorio da je konzumerizam „oteo” Božić. Govoreći sa svojeg prozora, Papa je dva puta pozvao posjetitelje da obiđu izložbu ispod kolonada na trgu gdje je postavljeno stotinu malih tradicionalnih jaslica.

Nije ni spomenuo glavne jaslice na središtu trga, s velikim neobičnim keramičkim kipovima među kojima su astronaut i lik koji podsjeća na Dartha Vadera iz Ratova zvijezda. Jaslice su meta velikih kritika medija i posjetitelja.

Pope Francis holds weekly general audience.
1/6

Vatikan svake godine izlaže drugačije jaslice, koje biraju njegove lokalne vlasti. Jaslice mu se doniraju. 

Ovogodišnje su izradili učenici i učitelji škole u Castelliu, talijanskom gradu poznatom po keramici. Izrađene su od 1965. do 1975. Astronaut predstavlja slijetanja na Mjesec u tom razdoblju, navodi se na opisu za posjetitelje.

Papa je u svojem govoru upozorio na opasnost „frenetičnog” konzumerizma tijekom božićnih blagdana, pozivajući ljude da se sjete onih koji nemaju ništa.

„Konzumerizam je oteo Božić, oduzevši nam ga”, rekao je. „Ne postoji konzumerizam u jaslicama u Betlehemu. Ondje postoji realnost, siromaštvo i ljubav”.

VIDEO: Bez fritula nema blagdana: Uz ove trikove napravite najbolje fritule kod kuće!

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
19:11 20.12.2020.

Ubija se u srž ono tradicionalno i za nas sveto. Kud ide ovaj svijet..

DU
Deleted user
20:07 20.12.2020.

Ne znam samo zašto se izvode ovakve egzibicije...........kaje teško postaviti normalne figure?

ZG
zg1985
22:55 20.12.2020.

nek prikazu muhameda kao astronauta pa da vidimo vatromet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije