Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaslužuju li?

Papa zamolio oprost za svećenička zlostavljanja djece

Mauro Fagiani/IPA/PIXSELL
20.08.2018.
u 12:58

Papa je poruku poslao u Pismu narodu Božjem, što je forma dokumenta koji se rijetko objavljuje

Papa Franjo u ponedjeljak je zamolio oprost za zlostavljanja djece pod skutima Katoličke Crkve, priznavši da se bol žrtava "predugo ignorirala i ušutkavala".

Vrlo snažno sročena izjava objavljena danima uoči Franjina posjeta Irskoj, jednoj od zemalja najviše pogođenoj svećeničkim zlostavljanjima. 

"Vitalno je da mi, kao Crkva, priznamo i osudimo, s tugom i stidom, zločine što ih počinile zaređene osobe, svećenici i svi oni kojima je povjerena zadaća da čuvaju i brinu o onim najranjivijima", poručio je Papa.

"Molimo za oprost naših grijeha i grijeha drugih", rekao je. 

Papa je poruku poslao u Pismu narodu Božjem, što je forma dokumenta koji se rijetko objavljuje.

>> Pogledajte video - Kako će građani reagirati na poskupljenje cigareta i alkohola

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:07 20.08.2018.

Da li će hrvatski biskupi dozvoliti čitanje papinog pisma u hrvatskim crkvama? Što će hrvatski biskupi odlučiti o stavu na referendumu protiv zaštite žena i obitelji nakon ovog papinog pisma koje je izravno na tragu Istanbulske konvencije o zaštiti žena i obitelji?

KI
kimi
13:12 20.08.2018.

Svaka čast Papi ali mislim da bi dotični sveštenici zbog teške zloupotrebe poverenja trebali da traže oprost pred nadležnim sudskim institucijama...pa posle nekoliko godina guženja od strane drugih robijaša možda ga i dobiju...

Avatar CHOW
CHOW
13:23 20.08.2018.

Oprost???? Zašto ne bi pred sudom odgovarali za svoje zločine kao i ostali, 'ljudi'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije