Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Papa pozvao na evangelizaciju weba

papa
AFP
24.01.2010.
u 15:55

Razvitak novih tehnologija i, u njegovoj ukupnoj dimenziji, cijelog digitalnog svijeta predstavlja veliko bogatstvo za sveukupno čovječanstvo, naglasio je Benedikt XVI

Benedikt XVI. poziva da web postane kuća molitve a sve narode. Neka cijela Crkva gleda na Internet s oduševljenjem i neka obrazuje svećenike kako bi oni postali pomorci u mreži, kako bi sudjelovali u social networku i širili riječ Božju po velikom digitalnim kontinentu. Na takvo djelovanje Crkve pozvao je papa Benedik XVI. u povodu 44. svjetskog dana društvenog priopćavanja, koji će se 16. svibnja obilježavati na temu "Svećenik i pastoral digitalnog svijeta: novi mediji u službi Riječi". Poruka je predstavljena novnarima akreditiranima pri Svetoj Stolici.

Papa Ratzinger kaže kako se otvara "nova era", ona evangelizacije weba. Razvitak novih tehnologija i, u njegovoj ukupnoj dimenziji, cijelog digitalnog svijeta predstavlja veliko bogatstvo za sveukupno čovječanstvo, naglasio je Benedikt XVI. Svećenici se, dakle, nalaze na početku "nove povijesti" i pozvani su na ulogu "animatora zajednice koja se sve više izražava preko toliko glasova koji su proizišli iz digitalnoga svijeta".

"Svećenici moraju ponuditi ljudima koji žive u ovom našem digitalnom vremenu, pa i onima koji ne vjeruju i posebno mladima, potrebne znake za prepoznavanje Gospodina", poručuje Benedikt XVI. i naglašava kako će "samo tako Božja riječ moći zaploviti među bezbrojnim raskrižjima stvorenima u gustom spletu autocesta koje brazdaju cyber-prostorom i tako potvrditi pravo Božjeg državljanstva u svim epohama". Nije riječ o tome da se jednostavno zauzme web, to je opasnost koju treba izbjeći, nego o oživljavanju digitalnoga svijeta "u trajnoj vjernosti evanđeoskoj poruci koja od svećenika zahtijeva da obavlja svoju prvenstvenu zadaću, to jest da naviješta Krista".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije