Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JMJ U MADRIDU

Papa: Naša je krivica ako mladi nemaju perspektivu

Mladi u Madridu
19.08.2011.
u 15:14

Benedikt XVI. govori o problemima ekonomije i obrazovanja, jer drži važnom dimenziju odgovornosti prema novim naraštajima

MADRID – Ako današnja mladež ne vidi izglede za budućnost u svojem životu, onda to znači da je  naša sadašnjost pogrešna, kazao je papa Benedikt XVI. u Madridu gdje se nalazi na 26. međunarodnim danima mladeži.   Papa je danas, drugog dana boravka u Španjolskoj, u palači Zarzuela pokraj Madrida  posjetio kralja Juana Carlosa i kraljicu Sofiju.  Zatim je otišao u Escorial, oko 50 km udaljen od Madrida, gdje se susreo s redovnicama i skupinom mladih sveučilišnih profesora kojima je kazao kako je potrebno i odgajati mlade.

– Često se drži kako je misija sveučilišnog profesora isključivo obrazovanje profesionalaca sposobnih i učinkovitih za zadovoljavanje potreba tržišta u svakom trenutku – kazao je papa naglasivši kako osim tehničkoga znanja studentima treba omogućiti da upoznaju etiku, moral, istinu, kršćanske korijene.  Benedikt XVI. na Međunarodnim danima mladeži govori o problemima ekonomije, obrazovanja mladih jer drži kako je vrlo važna i dimenzija odgovornosti prema novim naraštajima.

Danas ima mnogo onih koji sebe smatraju bogovima i misle da nemaju potrebu za korijenima i temeljima koji nisu oni sami, kazao je papa.

U sinoćnjem govoru mladima papa je primijetio kako je u prošlosti bilo zlouporaba pojma istine te dodao da je istina dostupna samo u slobodi.

– Nasiljem se može nametnuti određeno vladanje, običaji… ali ne istina! Istina se otvara samo slobodi, slobodnom pristanku, stoga su sloboda i istina intimno sjedinjene, jedna je uvjet za drugu – naglasio je Benedikt XVI. jer je “istina, kao takva, odgovarajuća za dijalog, s obzirom na to da nastoji upoznati bolje, bolje shvatiti, a to čini u dijalogu s drugima". – Stoga je traženje istine i ljudskoga dostojanstva najveća zaštita slobode – zaključio je Papa.

Komentara 16

DH
dalibor.hren
16:00 19.08.2011.

\"Spoznavanje i upoznavanje\" etike, morala, istine kršćanskih korijena mladima su omogućili svečenici - pedofili naročito!

MA
matia
16:43 19.08.2011.

a papež je reko u madridu;trebamo se osloboditi od toga da gledamo samo materijalne vrijednosti! zato nas želi osloboditi dajle i dati je talijanima.da više ne mislimo na to!

RA
raspad
15:45 19.08.2011.

papa neka svira k..cu, a nama nek ne soli pamet i laze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije