Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatikan potvrdio

Papa je prošle godine u Meksiku usred noći raskrvario glavu

papa benedikt xvi.,portal
Reuters/PIXSELL
14.02.2013.
u 14:39

Danas su talijanske novine La Stampa objavile da je Benedikt udario glavom koja je prokrvarila kada se probudio usred noći u sobi u meksičkom gradu Leoneu

Papa Benedikt XVI. ozlijedio je glavu za prošlogodišnjeg posjeta Meksiku, potvrdili su iz Vatikana, no demantirali su da je taj incident igrao ulogu u njegovu povlačenju s čela Svete Stolice, piše AP.

Ovo je posljednja informacija o zdravstvenom stanju pape u odlasku koje su posljednjih dana preplavile medije nakon objave da se povlači. Prvo su u utorak iz Vatikana prvi put kazali da papa ima pacemaker te da su prije samo tri mjeseca u njemu zamijenili baterije.

Zakrvario kosu i plahte

Danas su talijanske novine La Stampa objavile da je Benedikt udario glavom koja je prokrvarila kada se probudio usred noći u sobi u meksičkom gradu Leoneu. U izvještaju piše da je potom zakrvario kosu i plahte.

Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi potvrdio je da se incident dogodio, ali i dodao da to "nije bilo važno za put i nije na njega utjecalo, kao ni na odluku o povlačenju s dužnosti".

Ranije ovog tjedna vatikanske su novine L'Osservatore Romano izvijestile da se Benedikt odlučio na odlazak s čela Katoličke crkve nakon puta u Meksiko i na Kubu, koji je fizički izmorio 85-godišnjeg papu.

>>Benedikt XVI.: Bit ću sakriven od svijeta

>>Papa će biti netko mlađi, ali veće promjene ne možemo očekivati

Komentara 9

ZV
Zvrndonja
16:04 14.02.2013.

Siguran sam da sad plahta koju je zakvavio bude sveta kao Torinsko platno.

DR
drugTitoforever
16:30 14.02.2013.

El ovo Pavicic pisao? U sred noci.

UR
u.r.a.r.
15:47 14.02.2013.

Stvarno, ovo je jedna od važnijih vijesti zadnjih mjeseci. Cijenim Papu i njegovo poslanje, ali ovo je članak koji vrijeđa inteligenciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije