Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.08.2014. u 12:00

Franjo je na povratku iz Seula u Rim kazao kako je svijet ušao u treći rat, samo što se borbe vode na dijelovima zemaljske kugle.

Napetosti i sukobi ne jenjavaju i izazivaju veliku patnju među civilnim stanovništvom, kazao je papa Franjo tijekom prošlonedjeljnog angelusa o stanju u Ukrajini i pozvao na molitvu za tu, kako je rekao, ljubljenu zemlju.

Franjo je na povratku iz Seula u Rim kazao kako je svijet ušao u treći rat, samo što se borbe vode na dijelovima zemaljske kugle. U tim bitkama na pojedinim dijelovima svijeta uključene su sve sile, pa i sve tri monoteističke religije. Istodobno je papa Franjo pozvao na „zaustavljanje agresora“.

„U slučajevima gdje postoji nepravedna agresija mogu samo kazati kako je zakonito ‘zaustaviti’ nepravednog agresora. Naglašavam glagol ‘zaustaviti’, ne kažem bombardirati, voditi rat, već zaustaviti ga. Sredstva kojima se može zaustaviti moraju biti ocijenjena. Zaustaviti nepravednog agresora je zakonito“, kazao je papa Franjo.

Prije točno jednog stoljeća papa Benedikt XV. pozivao je na izbjegavanje „uzaludnog krvoprolića“ koje se dogodilo u Prvom svjetskom ratu. Franjo će u povodu stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata otići, 13. rujna, na spomen-groblje u mjesto Redipuglia i moliti za sve žrtve svih ratova.

Vjerojatno će ponoviti izraz kako je potrebno izbjeći ratove koji stvaraju uzaludna krvoprolića, ali će dodati i kako je za to potrebno zaustaviti ruku agresora.

Kako se može zaustaviti agresija Vladimira Putina na Ukrajinu? Jer, ulazak ruskih vojnika na teritorij Ukrajine je agresija. Europa i Sjedinjene Države pokušavaju zaustaviti Putinovu agresiju uvođenjem ekonomskog embarga Rusiji. Sovjetski Savez je pao oružjem ekonomije. Rusija, koju bi Putin htio uveličati, ne stoji ekonomski najbolje. Operacijom Ukrajina Putin nastoji unutarnja nezadovoljstva zauzeti vanjskopolitičkim temama. Još uživa konsenzus većine Rusa, ali ta „ljubav“ ne može dugo potrajati.

>>Putin: Ne igrajte se s nama, mi smo nuklearna sila

>>Putin: Ako Ukrajina ide u EU, prisiljeni smo na protumjere

Komentara 30

MM
mojski.moja
12:29 31.08.2014.

sto se tice naslova clanka (Zakonito je zaustaviti agresora) podrzavam papu u tome 100% bez sumnje.....ali imam jednu primjedbu koja mi se cini da je isto 100% sigurna u mom ubedjenju ,a to je da vatikanski Papa ne pridrzava se svoje izjave, barem kada je u pitanju Palestina, Burma,irak,i mogih drugih zemalja, a ako on to cini od neznanja,trebalo bi da zna jer se jasno zna tko je agresor i tko u tkojoj zemlji bombardira i ubija i civile

AA
aabbcc
13:30 31.08.2014.

......zaustaviti agresora___ Putin je zakasnio i triba je jos na Majdanu bandu rastjerati i ovo zlo se ne bi Ukrajini dogadilo.

RA
rafaell
13:47 31.08.2014.

ponovno izvrtanje istinitog izvještavanja i manipulacije činjenicama koji su se zadnjih dana sa preokretom na bojnom polju intenzivirala i od strane poštenijih medija.Papa je o zaustavljanju agresora izjavio za ISIL u tom letu kada su ovi bili u napadu na jezide,o pravoj istini u Ukrajini tek se sada odlučio govoriti i Putin a kamoli da će Papa,tolika je snaga zapadnih mračnih sila koji drže i kontroliraju skoro sve.Neki dan naslov invazija Rusije na Ukrajinu i iznad Na Kijev,sada se izvještava o bombardiranju Donjecka i stradanjima civila nakon svih prozivanja za zločine i napade Rusije i separatista tako da ispadne da oni i Donjeck bombardiraju,zato i nečudi da mnogi ljudi ne vide istinu i potpuno su izmanipulirani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije