Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet Kanadi

Papa Franjo traži oprost za genocid nad 'Prvim narodom'

25.07.2022.
u 17:30

Katolička crkva, dakle, bila je glavna poluga kanadske vlade u provedbi plana neopisivo brutalne asimilacije domorodaca, iako su u tome, premda u manjoj mjeri, sudjelovale i protestantske crkve. Kontroverzne školske ustanove financiralo je ministarstvo za indijanske poslove kanadske vlade, dok je crkva bila zadužena za školske programe. Domorodačku djecu prisilno su oduzimali njihovim roditeljima šaljući ih u udaljene internate, državne škole pod crkvenom upravom. Računa se da je kroz takve internate, kojih je ukupno bilo 139, prošlo više od 150 tisuća djece.

Ključne riječi

Komentara 3

SM
Sivi_medvjed
20:30 25.07.2022.

Strasno sta kazu domaci Ameriksnci u ime demokracije...Strava nema nigdje domaci amerikanaca pobigli u rupu.

DU
Deleted user
08:36 26.07.2022.

In the name of Jesus Christ, i tako stoljećima! A ovce poslušne!

Avatar SmrtFašizmu
SmrtFašizmu
17:46 25.07.2022.

Grozno je što su desničari u stanju napraviti. Šta? Ne mislite valjda da su ljevičari istrebljivali indijance?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?