Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki četvrtak

Papa Franjo oprao noge zatvorenicima: Svatko ima pravo promijeniti svoj život

Foto: Reuters/Pixsell
1/6
29.03.2018.
u 19:57

Nakon kratkog susreta s oboljelim zatvorenicima, Papa je poslijepodne predvodio misu i prao noge dvanaestorici zatvorenika iz sedam zemalja u rimskom zatvoru Regina Coeli.

Papa Franjo je ponovo u zatvoru služio misu na Veliki četvrtak gdje je prao noge dvanaestorici zatvorenika, među kojima su bila dvojica muslimana, jedan pravoslavac i jedan budist.

Nakon kratkog susreta s oboljelim zatvorenicima, Papa je poslijepodne predvodio misu i prao noge dvanaestorici zatvorenika iz sedam zemalja u rimskom zatvoru Regina Coeli.

"Svako ima priliku promijeniti svoj život i ne biti žrtvom osuda", naglasio je Papa koji je istaknuo da sebe smatra "grešnikom" u propovijedi koju je prenosio Radio Vatikan.

Prema kršćanskoj tradiciji, na Veliki četvrtak se obnavlja uspomena na dan kada je Isus prao noge apostolima i ustanovio Euharistiju tijekom posljednje večere. To je jedan od vrhunaca Svetog tjedna kojim se obnavlja uspomena na posljednje dane Isusa Krista.

"Za mene je propovijed Crkve posjet bolesnima, odlazak u zatvor, davanje nade zatvoreniku u uključenje", objasnio je papa Franjo u nedavnoj objavljenoj knjizi razgovora. I tijekom putovanja u inozemstvo on redovno odlazi u zatvore.

Tijekom mise u četvrtak ujutro, Papa je svećenicima Rima preporučio da budu "svećenici ulice", dostupni vjernicima.

Komentara 12

Avatar istovari
istovari
21:00 29.03.2018.

Bude Košić oprao noge nekome iz Remetinca?

DU
Deleted user
20:09 29.03.2018.

Velik znak. Jer oholosti je majka svih grijeha, kad mislimo da smo bolji od drugih, sudimo sve, a sebe opravdavamo.

ST
stipe123
21:05 29.03.2018.

Da imam priliku, ja bih prao noge Kolindi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije