Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI USKRS U PANDEMIJI

Papa Franjo povodom Cvjetnice: 'Bog pobjeđuje, ali palma pobjede prolazi uz drvo križa'

Papa Franjo
Foto: Andreas Solaro/Pool via REUTERS
1/3
28.03.2021.
u 13:38

Prethodno je papa Franjo predvodio misu u bazilici sv. Petra pred oko 120 vjernika

Slavljem Cvjetnice ušli smo u Veliki tjedan koji po drugi puta živimo unutar konteksta pandemije, kazao je papa Franjo tijekom nedjeljnog angelusa.

- Što čini Bog u takvoj povijesnoj i društvenoj situaciji, pitao se Papa i odgovorio kako u njoj s križom preuzima zlo na sebe. Jer vrag iskorištava krizu kako bi sijao nepovjerenje, a mi moramo na sebe preuzeti dio patnji, mraka.  

Prethodno je papa Franjo predvodio misu u bazilici sv. Petra pred oko 120 vjernika, kolikima je bilo dopušteno prisustvovati, i oko 30 kardinala. Papa je pozvao na traženja milosti čuđenja.

- Ako vjera izgubi čuđenje postaja gluha i bježi u klerikalizme i legalizme, kazao je Franjo i naglasio kako se Božija ljubav približava našoj krhosti, te znamo da nismo sami. Bog je s nama kada smo ranjeni i kada se plašimo. Ni jedno zlo, ni jedan grijeh nema posljednju riječ, kazao je Franjo.

- Bog pobjeđuje, ali palma pobjede prolazi uz drvo križa. Zbog toga palme i križ idu zajedno, kazao je Franjo tijekom homilije u bazilici sv. Petra.

Danas je cvjetnica, znate li što se slavi?

Komentara 3

NE
nemanatrag
15:05 28.03.2021.

Pobjeđuje!?.... korona:bog = 2.78 00 000 : 0

HD
hdv
15:19 28.03.2021.

Ti si bye bye jer nisi imao nikakove veze sa Isusom i vjerom nego sa sotonistima s kojima si i skoncao.

Avatar southman
southman
15:22 28.03.2021.

Nekad si se mogao moliti i zavjetovati sv. Liberanu i tako soasiti narod od Šoanjolice. Hajde Bergolio ti nas spasi od Korone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije