Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.04.2021. u 12:59

Nije to prvi put da Franjo kaže kako podjela dobara nije komunizam, već kršćanstvo. Uvijek je kritizirao obožavanje novca, one koji se predaju bogu novcu

Podijeliti vlasništvo nije komunistički, već kršćanski, kazao je papa Franjo. U dijelu Hrvatske će zbog toga biti ponovno etiketiran kao papa komunjara.

A oni koji kažu da on nije njihov papa, vjerojatno nisu ni katolici, jer da jesu znali bi da se takvo što ne može kazati. Papu bira Duh Sveti preko kardinala na konklavi. Kazati kako taj papa nije moj jer ne govori ono što bih ja htio čuti, znači ne poštovati odluke Duha Svetoga. U homiliji na misi na dan Božjeg milosrđa, Franjo je kazao kako dijeljenje vlasništva nije komunizam, već je to autentično kršćanski čin.

Komentirao je odlomak iz Djela apostolskih u kojem piše kako “nitko nije smatrao svojim vlasništvom ono što mu je pripadalo, već je sve među njima  bilo zajedničko.

To je iznenađujuće ako se zna da su se sami Isusovi sljedbenici malo prije toga svađali oko nagrada i počasti, oko toga tko je najveći među njima. A sada dijele sve”.  Kako je moglo doći do takve radikalne promjene, pitao se retorički papa Franjo. Vidjeli su u drugome isto milosrđe koje je izmijenilo njihov život. Otkrili su da imaju zajedničku misiju, oprost i tijelo Isusa. Podijeliti imovinu činilo im se prirodnima. U tekstu se zatim kaže kako nitko od njih nije bio onaj koji nešto potrebuje.

Njihove bojazni otopile su se dodirom Gospodinovih rana. Sada se ne plaše liječiti rane onih koji potrebuju. Vide Isusa, jer Isus je tamo. Franjo jamči kako za Boga nitko nije pogrešan, nitko nije nepotreban, nitko nije isključen. Isus danas ponovno ponavlja: Neka mir bude s tobom, jer si dragocjen u mojom očima. Mir tebi, jer si važan za mene. Mir tebi koji imaš misiju i nitko je ne može izvršiti umjesto tebe.

Nezamjenjiv si i ja vjerujem u tebe, citirao je Franjo zapise i naglasio kako Kristov mir nije mirnoća, nije udobnost, već se treba izići iz sebe. Isusov mir oslobađa od zatvaranja koje paralizira, razbija lance koji drže srce zatvorenikom. Postanimo milosrdni. Nije to prvi put da Franjo kaže kako podjela dobara nije komunizam, već kršćanstvo. Uvijek je kritizirao obožavanje novca, one koji se predaju bogu novcu.

Uostalom, kako je jednom kazao, kada ideš na drugi svijet, ne nosiš u džepovima novac koji si obožavao na ovom svijetu. To nije komunizam, već je to izravno kršćanstvo, shvatili to neki ili ne.
 

Danas je Dan planeta Zemlje: Znate li da ima i svoju himnu?

Komentara 9

Avatar southman
southman
14:13 22.04.2021.

Dakle papa se sprema podijeliti bogatstvo Vatikana !?

NE
nemanatrag
09:01 23.04.2021.

"Podijeliti vlasništvo je kršćanski".... ajooooj.... evo te u herezi papa!

Avatar SileZla
SileZla
08:32 23.04.2021.

Ovaj papa je na liniji doživotnog izvjestitelja iz Vatikana. I Silvio će svojim primjerom pokazati i podijeliti svoja dobra sa siromašnima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije