Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavio posjet

Papa Franjo: Europa zatvara vrata izbjeglicama, a otvara oružju

Papa Franjo u Bugarskoj
Foto: Reuters/PIXSELL
10.06.2019.
u 14:38

Papa je takvo ponašanje europskih država ocijenio licemjernim i naglasio kako često razmišlja o bijesu Božjem koji će se sručiti na odgovorne u zemljama koji “govore o miru, a prodaju oružje s kojima se vode ovi ratovi. To je licemjerje, to je grijeh”

Papa Franjo najavio je da će pohoditi Irak sljedeće godine, te je kazao kako je licemjerno što rade europske države koje zatvaraju vrata izbjeglicama, a otvaraju ih oružju.

 

Obraćajući se sudionicima sastanka Djela za pomoć istočnim crkvama (ROACO) koje je u ponedjeljak primio u Vatikanu, papa Franjo je istaknuo kako “osobe nagužvane na plovilima u potrazi za nadom ne znaju u koje će luke ih moći prihvatiti u Europi koja otvara luke plovilima koja moraju ukrcati sofisticirana i skupa oružja koja proizvode uništenja i ne štede ni djecu”. 

Papa je takvo ponašanje europskih država ocijenio licemjernim i naglasio kako često razmišlja o bijesu Božjem koji će se sručiti na odgovorne u zemljama koji “govore o miru, a prodaju oružje s kojima se vode ovi ratovi. To je licemjerje, to je grijeh

.

Osim Iraka, papa Franjo je spomenuo i Siriju, kao i Ukrajinu, te Srednji istok kao mjesta patnje ljudi zbog sukoba. Najavio je svoj pohod Iraku sljedeće godine kako bi pridonio napretku na putu za mirni suživot, te kako društvo ne bi upalo u napetosti i nove sukobe. Franjo je već u veljači 2018. kazao kako promišlja pohoditi Irak, ali tada za to nije bilo uvjeta. 

U međuvremenu, tijekom vikenda na talijansku obalu stiglo je više od 360 izbjeglica premda ministar unutarnjih poslova i čelnik Lige, Matteo Salvini, kaže kako luke moraju biti zatvorene. Italija ima oko 8.000 km obale i izbjeglice na gumenjacima ne dolaze u luke. Neki su stigli na otok Lampedusu, drugi na obale Sicilije te regije Kalabrije i Puglie. Tijekom 2019. stiglo je morskim putem više od 2.100 izbjeglica, od kojih je više od polovice u svibnju i lipnju.

Komentara 19

ST
stric8
19:17 10.06.2019.

...otvaranjem vrata migrantima neminovno će doći do upotrebe oružja u srcu europe....

DU
Deleted user
15:01 10.06.2019.

Koliko je Vatikan primio imigranata?

PL
@ploto@
16:27 10.06.2019.

E moj Tunjo,kasno si se sjetio !! Dok su razarali Libiju i posebno Siriju,nije te bilo za čuti.Ali su se čuli vapaji sirijskoj biskupa koji je tražio pomoć od kršćana i svoje RKC.No RKC je stvorila Pakt sa Sorošem ii lihvarskom kabalom.Mislim da bi se bijes mogao prije na tebe sručiti radi sramotne politike koju vodiš prema svojim vjernicima i svojoj konfesiji. Muslimani imaju svoje vjerodostojnike i nisi ti pozvan da vodiš njihovu brigu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije