Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planovi za 2012.

Papa Benedikt XVI. posjetit će Kubu iduće godine

papa benedikt xvi.
Reuters/PIXSELL
09.12.2011.
u 10:21

Bit će to drugi papinski posjet toj komunističkoj zemlji jer je ondje 1998. godine već bio Ivan Pavao II.

Među zemljama koje će iduće godine posjetiti papa Benedikt XVI. naći će se i Kuba, prenosi BBC. Bit će to drugi papinski posjet toj komunističkoj zemlji, jer je ondje 1998. godine već bio Ivan Pavao II.

Čelnik kubanske biskupske konferencije monsinjor Jose Felix Perez rekao je da će se papa susresti i s članovima vlade predsjednika Raula Castra, no glavni je razlog posjeta davanje počasti zaštitnici Kube Djevici Caridada del Cobrea.

Kubanska je crkva inače posljednjih godina igrala važnu ulogu kao posrednica u puštanju više desetaka političkih zatvorenika na slobodu. Papa Ivan Pavao II. tijekom svojega je posjeta održao misu na Trgu revolucije u Havani, a pritom je pozvao Kubu da se otvori svijetu, a svijet da se otvori Kubi.

Benedikt XVI. također razmišlja da usput posjeti i Meksiko, a Vatikan će više detalja o posjetima objaviti u ponedjeljak.

Komentara 31

OB
-obrisani-
12:34 09.12.2011.

Djavo sve da ti uradi samo da mu prodas dusu

Avatar kobra11
kobra11
12:56 09.12.2011.

Umesanost Vatikana ( rimokatolicke crkve) u genocidu je konasno i priznato od same crkve .Vatikan je priznao da je bio umesan u genocid u Hrvatskoj za vreme WW2.

BK
B Kosa
10:45 09.12.2011.

Kubanski narod ce sigurno imati neke koristi da se zemlja otvori Kuba je bila turisticka zemlja prija dolaska komunista kako su komunisti dosli zemlju je napustilo vise od milion ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije