Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tiražan autor

Papa Benedikt XVI. na knjigama zaradio pet milijuna eura

papa
Reuters/Pixsell
27.11.2010.
u 21:36

Papa je već odlučio kako će “potrošiti” novac. Oko 2,4 milijuna eura bit će proslijeđeno vatikanskoj zakladi, a ostatak ide u dobrotvorne svrhe

Papa Benedikt XVI. zaradio je oko pet milijuna eura od autorskih prava na knjige koje je objavio od 2005. godine, kada je izabran za poglavara Katoličke crkve, a na toj bi mu svoti pozavidjeli mnogi razvikani svjetski pisci. Papa je već odlučio kako će “potrošiti” novac. Oko 2,4 milijuna eura od tih prihoda bit će proslijeđeno vatikanskoj zakladi koja će ih iskoristiti za financiranje istraživanja za potrebe papinih teoloških predavanja. Zaklada nosi papino svjetovno i crkveno ime i osnovana je na početku ove godine kako bi “promovirala istraživanja o razmišljanjima profesora Josepha Ratzingera”.

Ostatak novca bit će uplaćen u dobrotvorne svrhe. Papa je vrlo plodan autor i do sada je objavio više od tridesetak knjiga. Još dok je vodio Kongregaciju za nauk vjere i bio desna ruka tadašnjem papi Ivanu Pavlu II., bio je na glasu kao jedan od najutjecajnijih suvremenih kršćanskih autora. I kad je postao papa, nije se odrekao svoje ljubavi prema pisanju. Prošlog je tjedna objavio knjigu razgovora, u kojoj iskreno govori o pitanjima poput seksualnosti i zlostavljanja djece. Treba li uopće reći da se i ova knjiga, koja se može kupiti i u Hrvatskoj, odlično prodaje?

Ključne riječi

Komentara 55

LI
Libela
14:36 28.11.2010.

bubitoma - Znaš koji je glavni problem pravoslavnog mozga? Miješa činjenice i fantazmagoriju. To je super za književnost i umjetnost općenito, ali u politici je to opasno, kako i pokazaše ratovi.

Avatar Dolar=0
Dolar=0
11:19 28.11.2010.

28.11.2010. u 01:07h Libela je napisao/la: Huškanje naroda protiv crkve. --------------- Vatikanska crkava je odavno protiv naroda . Pedofilija i kriminal su itekako zastupljeni . Da ne pominjem pacovski kanal 1945

AN
andjel
23:24 27.11.2010.

pročitao sam novu knjigu svjetlo svijeta. vrlo jednostavno i otvoreno od pape. preporučam svima. neka samo izdaje knjige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije