Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena

Papa Benedikt XVI. imenovao novog dubrovačkog biskupa

Benedikt XVI.
Reuters/Pixsell
24.01.2011.
u 12:59

Velečasni Mate Uzinić rođen je 17. rujna 1967. u Dubravi (Splitsko-makarska nadbiskupija), gdje je pohađao osnovnu školu, a gimnaziju u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu

Papa Benedikt XVI. imenovao je vlč. Matu Uzinića, svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije i sadašnjeg rektora Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, dubrovačkim biskupom, javila je Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj.

Velečasni Mate Uzinić rođen je 17. rujna 1967. u Dubravi (Splitsko-makarska nadbiskupija), gdje pohađao osnovnu školu, a gimnaziju u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Od 1987. do 1993. studirao je teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Od 1992. do 1993. pastoralno je djelovao kao đakon u župi Trilj.

Za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije zaređen je 27. lipnja 1993. u Splitu. Od 1993. do 1995. bio je župni vikar u Omišu, a od 1995. do 1996. župnik u Otriću-Struge. Od 1996. do 2000. studirao je u Rimu na Papinskom lateranskom sveučilištu gdje je postigao licencijat iz crkvenog i civilnog prava. Od 2000. do 2002. obavljao je  službu sudskog vikara i suca na crkvenom interdijecezanskom sudu I. stupnja u Splitu, javlja Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.

Ključne riječi

Komentara 4

KR
kresimirica
14:11 24.01.2011.

Čestitamo! Vavek bolje jedan novi biškup nego jedan novi Stipe Mesić!

PA
partizancina
15:58 24.01.2011.

TO VISE NIJE VIJEST NI DANA NI MJESECA NI GODINE DA JUGOSLOVENSKO UDBASKO - srbadijsko-cetni--- e snage RADE SVIM RASPOLOZIVIM SREDSTVIMA iza josipovica DA BI STVORILE TRECU jugoslaviju (sada je jako popularno da hrvatski \"pevaci - pevaju po srbiji ...najnovije baba tereza )....................................................................................................................................................................Kao bivši milicajac tzv. Republike Srpske Krajine, Munjes je optužen da je tog dana u Perušiću, zbog sumnje da surađuje sa HV-om, nogama i kundakom puške istukao Duju Pešuta, a potom ga i ugrizao za vrat, govoreći da će mu se \"napiti ustaške krvi\". Nakon toga mu je vojničkom bajunetom zarezao vrat i pio krv, nastavivši ga udarati kundakom po glavi.

OB
-obrisani-
17:04 24.01.2011.

E moj........Papak.........nemaš ti poima da su u Hrvarskoj svečenici živi idioti ...doveli nam na vlast najveće lopove na svijetu ADZ-njare i već ih 20 godina podržavaju ....a skoro su nam instalirali za predsjednika države polu-majmuna Bandića Daj Papak...ako Boga znašnaš ....ih urazumi ili ih rastjeraj......to su sve lopovi i luđaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije