Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN

Papa: Atentatori su 11. rujna umislili kako djeluju u ime Boga

papa Benedikt XVI.
10.09.2011.
u 11:00

Potrebno je najjasnije ustvrditi kako nikakva okolnost ne može opravdati terorizam, napisao je Benedikt XVI.

VATIKAN – Mora se, još jednom, na najjasniji način ustvrditi kako nikakva okolnost ne može opravdati terorizam, napisao je papa Benedikt XVI. u pismu nadbiskupu New Yorka, Timothyju Dolanu, u povodu desete godišnjice atentata od 11. rujna na poslovne tornjeve. U pismu, koje je zapravo upućeno američkom narodu i nevinim žrtvama atentata, Benedikt XVI. naglašava kako nitko ne smije djelovati u ime Boga.

“Tragedija toga dana je otežana činjenicom da su si atentatori umislili kako djeluju u ime Boga”, napisao je  Papa i istaknuo kako “nitko ne smije upotrijebiti nasilje u ime Boga”.

„Svaki ljudski život je dragocijen u Božjim očima i potrebno je učiniti sve za promicanje, u cijelome svijetu, iskoreno štovanje nepogazivih ljudskih prava i dostojanstva osoba i naroda bez obzira gdje se oni nalaze“, poručuje Papa i hvali američki narod za hrabrost i velikodušnost pokazane u operacijama spašavanja, kao i u spremnosti da se ide naprijed u nadi i povjerenju.

Benedikt XVI. poziva na zauzimanje za pravdu i globalnu kulturu solidarnosti kako bi se svijet oslobodio od zahtjevanja koja se prečesto pretvaraju u nasilja. Istodobno je potrebno stvoriti uvjete za „više mira i napredka nudeći svijetlu i sigurnu budućnost“, zaključio je Papa u poruci američkom narodu u povodu destete godišnjece terorističkog napada na poslovne tornjeve u New Yorku.

Komentara 391

MA
mališa
13:36 10.09.2011.

Daniel ZG ............................... Uteha. Od čega.

Avatar ciao_bella
ciao_bella
19:14 10.09.2011.

10kamocemo :-))

OB
-obrisani-
11:57 10.09.2011.

dtunjic1 Zar nije pederogenerik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije