Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jaka bura na moru

Pao zračni traktor, a spašavali kupače i posade plovila

požar u grebaštici (1)
Hrvoje Jelavić
26.06.2011.
u 21:18

Jučer u posljepodnevnim satima buknuo je i požar kod Kamena, tri kilometra istočno od Splita, a vatra, koju gase dva kanadera i helikoptera, prijeti kućama

Samo deset dana nakon što je u vojarni Knez Trpimir u Divuljama kod Splita uspješno održana protupožarna vježba “Ljeto 2011.”, u kojoj su sudjelovali kanader, zračni  traktor, protupožarni helikopter Mi-8, desantno jurišni brod i dva gumena čamca sa stotinjak pripadnika svih rodova vojske, u prvoj većoj akciji gašenja požara srušio se zračni traktor. Što je razlog nesreće toga malog protupožarnog aviona reći će nakon očevida istražitelji zrakoplovne nesreće. Je li u pitanju bio kvar na letjelici ili greška pilota, znat će se za koji dan, ali nakon te vježbe u Divuljama ministar obrane Davor Božinović bio je zadovoljan pokazanim vještinama i spremnosti za sezonu požara koja je prošlog vikenda umalo tragično počela u Dalmaciji.

Dvojica ozlijeđenih

Mladi vatrogasac iz Trogira Veljko R. (22) opečen je po rukama i licu u gašenju požara u Segetu Donjem kod Trogira. Bolje od njega prošao je zadarski pilot Goran H. (48) čija je letjelica doživjela havariju i pala nedaleko od požarišta na deponij Košer u Pučišćima na otoku Braču. Obojica ozlijeđenih vatrogasaca odmah su premještena u splitski KBC, gdje se o njihovu oporavku brinu liječnici. Mladi trogirski vatrogasac izvan je životne opasnosti i trenutačno se nalazi na odjelu plastične kirurgije KBC-a Split, a na drugom je odjelu pilot zračnog traktora koji je tijekom prisilnog spuštanja dobio udarac u glavu.

Požar na Braču koji je zahvatio oko devet i pol hektara makije i šume u nedjelju ujutro ponovno se rasplamsao, ali su ga vatrogasci ubrzo stavili pod kontrolu. Subotnji požar u Segetu Donjem ugašen je oko 19.40 sati. Izgorjelo je oko pet hektara trave i makije.

Gorjelo i na Hvaru

Gorjelo je i kod Sućurja u uvali Mlaska na otoku Hvaru, gdje su u nedjelju jutro upućena dva kanadera. Požar je zahvatio i područje Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji.

Tri velika ovosezonska požara u Dalmaciji gasilo je oko 400 vatrogasaca, četiri kanadera, četiri zračna traktora te dva helikoptera. Jučer oko 16 sati kod Kamena, tri kilometra istočno od Splita, u borovoj šumi buknuo je požar. Ugrožene su i kuće, javlja splitska policija. Na požarište su upućena dva kanadera i dva helikoptera.

Ključne riječi

Komentara 6

SA
santos008
22:12 26.06.2011.

Zasto na kriticnim mjestima ,gdje se moze ocekivati pozar ,ne postaviti ljude .Na tri mjeseca primiti 100-200 sezonskih cuvara sume [ nepusaca] jer znamo da ovih mjeseci dolaze i \'\'turisti\'\' koji ne vole hrvatsku i koji su skloni paljenju hrvatske obale.Zabraniti zaustavljanje blizu sume ,zapisivanje registracija i drugo.LJudima obezbjediti topli obrok i pice .To bi mozda bilo efikasno a nije ni skupo u odnocu na stete.

BO
boskovic
22:39 26.06.2011.

Ma di je za vas avion zrakoplov ili zrakomlatac cobani cuvaridugodlakavogtravojeda nemorete cuva ni tri svinje jednu bi do uvece izgubili,

FE
Felicijen
23:35 26.06.2011.

Lako nama kad nam traktori padaju s neba....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije