Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Dodig

Pao zbog posla svoje zamjenice koja sada vodi Plinaru

dodig
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
22.10.2014.
u 19:15

Na listi, u Gradsku skupštinu ušao je kao zamjena za gradonačelnika Milana Bandića i bio do odlaska u Plinaru

Bivšeg direktora Gradske plinare Antu Dodiga, koji je osumnjičen za razne mutne poslove na direktorskoj funkciji, privremeno je zamijenila Tihana Colić, zbog čijeg je zapošljavanja i sam najvjerojatnije završio na optuženičkoj klupi.

Naime, Dodig je pod istragom zbog sumnje da je nepoznatu osobu (Tihanu Colić, nap.a.) zaposlio bez natječaja na radno mjesto koje se ne nalazi u Pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta. Prema optužbi DORH-a, njezino zapošljavanje krenulo je od direktora Holdinga Slobodana Ljubičića koji je intervenirao na molbu svog prijatelja Petra Pripuza (direktor C.I.O.S.-a) pa je zajedno s članom uprave Holdinga Ivanom Tolićem zatražio od Dodiga da ju zaposli. Dodigu se stoga, kao i ostalima, stavlja na teret zloporaba položaja i ovlasti, a kako je iz pritvora dao i ostavku, nagađa se da je istražiteljima priznao pogodovanje. Da je riječ o 35-godišnjoj Tihani Colić, nagađa se zato što upravo ona povezuje Pripuza, Ljubičića i Dodiga. Naime, ona je u Plinaru došla potkraj prošle godine, i to na mjesto pomoćnika direktora, a takva funkcija u Plinari nije postojala, što potvrđuje da je radno mjesto izmišljeno. Tihana Colić Ljubičiću je pak bila poznata i prije jer je s njim dijelila udio u Zagrebačkom radiju, a imala je i udio u Z1 televiziji koju se vlasnički također povezivalo s Ljubičićem. S Pripuzom je pak povezana preko tvrtke Varius nekretnine, članice C.I.O.S. grupe Petra Pripuza u kojoj je bila direktorica, i to dok je ta tvrtka s Gradom igrala vrlo bitnu ulogu oko zemljišta u Resniku. Zemljište je kupljeno kao poljoprivredno, no ubrzo je prenamijenjeno u građevinsko pa je tvrtka Varius nekretnine ondje planirala gradnju trgovačkog centra.

Do komentara Tihane Colić nismo uspjeli doći ni u Plinari, ni upravi Holdinga u koju ju je imenovao Slobodan Ljubičić u lipnju ove godine. I dok se rasplet njezine sudbine u tvrtki tek očekuje, Dodig je svoj angažman u gradskim strukturama, čini se, završio, posebno ako je priznao optužbe koje mu DORH stavlja na teret. Inače, u gradsku politiku ušao je na posljednjim izborima kada je zauzeo 17. mjesto na listi Milana Bandića, a u Skupštinu je ušao kao Bandićeva zamjena. U njoj je ostao do 17. prosinca 2013. jer je mjesec dana prije imenovan za direktora. U srpnju 2013. godine imenovan je Ljubičićevim pomoćnikom.

>> Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 4

BJ
Bjelovar112
21:03 22.10.2014.

A hoce li sad Plin pojeftinit ?

IB
iva.begovic
20:00 22.10.2014.

Da se netko zaposlio u gradskoj upravi ili holdingu preko veze, to uopće nije vijest. Vijest bi bila da se netko uspio zaposliti bez veze. Ovo možda upada u oči zato što se radi o rukovodećem radnom mjestu kojega nije bilo u sistematizaciji.

DO
doktorica
19:19 22.10.2014.

Naime, ona je u Plinaru došla potkraj prošle godine, i to na mjesto pomoćnika direktora, a takva funkcija u Plinari nije postojala, što potvrđuje da je radno mjesto izmišljeno. ......dok naša djeca sa VSS trunu bez posla ove mlađahne gđice po preporukama bez problema postaju kojekakve "savjetnice".Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije