Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optuženi tigrovi

“Pao sam u krvi, kći je počela naricati pa su joj pucali u čelo”

suđenje, tigrovi, novska
Nikola Čutuk/Pixsell
23.09.2010.
u 21:25

Drago Prša, zapovjednik čete, svjedočio je kako su pojedini optuženici bili pijani te ih je sklonio da ne bi učinili kakvu glupost

Početkom Domovinskog rata, kada su srpske paravojne postrojbe žestoko granatirale Novsku, a tako je bilo i 18. prosinca 1991., u kući Petra Mileusnića u Ulici Ivana Meštrovića 17 dogodio se zločin koji upravo dobiva svoj epilog.

– Pet maskiranih osoba u vojnim odorama u 21.45 provalilo je u kuću udarajući me sa svih strana. Pao sam u krvi, a moja kćerka Goranka počela je naricati, nakon čega je odmah ubijena metkom u čelo. Jedan od napadača skinuo je maskirnu kapu i predstavio se kao Ivan Grgić, kojega sam prepoznao uz svjetlo svijeća. Ubrzo su rafalom usmrtili i moju suprugu Veru, koja je bila Hrvatica podrijetlom iz Njemačke, a potom susjedu Blaženku Slabak, isto Hrvaticu koja se sklonila kod nas. Jedan mi je pucao u lice i pao sam u nesvijest. Kada sam se osvijestio, pritajio sam se i pričekao da svi iziđu iz kuće i krenu prema podrumu, kojim se 16 osoba koristilo kao skloništem. Skočio sam kroz prozor i pobjegao do obližnje vojne ambulante, gdje mi je pružena prva pomoć – kazao je Petar Mileusnić (75) danas na Županijskom sudu u Sisku, gdje je počelo suđenje četvorici bivših pripadnika Prve gardijske brigade Tigrova za ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

Na optuženičku klupu tako su sjeli Željko Belina (61) iz Zagreba, Dejan Milić (37) iz Zagreba, Ivan Grgić (45) iz Bročica pokraj Novske i Zdravko Plesec (45) iz Orovca pokraj Severina. Prema optužnici, oni su te večeri, zajedno sa sada pokojnim suborcem Dubravkom Leskovarom, nakon dogovora krenuli prema kući Mileusnića s namjerom da ubiju sve koje ondje zateknu. Svi okrivljeni pred vijećem kojem predsjeda sutkinja Snjeržana Mrkoci kazali su kako se ne osjećaju krivima.

Drago Prša, tadašnji zapovjednik čete u Tigrovima, svjedočio je kako su Belina, Grgić i Plesec tog dana bili pod utjecajem alkohola “pa ih je sklonio da ne bi učinili kakvu glupost”, a Milić je čuvao novo naoružanje.

Komentara 68

ZI
zippa1
21:31 24.09.2010.

ovdije komentiraju najviše jugonostalgičari i likovi koji NE VOLE HRVATSKE BRANITELJE.dok su se oni borili VI ste komentirali zajedno sa ovim likom koji moje komentare briše . ŽIVJELI HRVATSKI BRANITELJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZNAM DA VAS TO BODE U OĆI BOK I HRVATI

VO
Vorosmart
21:55 23.09.2010.

Hijene a ne tigrovi.Da li se netko,poput ondašnjih istražitelja i tužitelja,zacrveni na ovakvu vijest?Ili svi imaju debelu kožu kao tužitelj \'\'Sova\'\'??

OB
-obrisani-
09:46 25.09.2010.

naravno zbog takvih zločinstava ma bilo koji vojnik ih učini mora imati poslije rata ptsp,stim gnjusnim činom treba i živjeti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije