Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SUĐENJE

Pao na španjolskoj granici: Hrvat pokušao prokrijumčariti drogu u kamionu

Border police prepare to inspect trucks at the last toll gate entering Spain from France, following an order from the Spanish government to set up controls at its land borders over coronavirus, in La Jonquera
Foto: NACHO DOCE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
25.05.2020.
u 17:35

Civilna garda je odbila otkriti ime, inicijale i godište uhićenog vozača osumnjičenog za kršenje zakona o javnom zdravlju

Španjolska Civilna garda uhitila je hrvatskog vozača kamiona nakon što je na graničnom prijelazu prema Francuskoj pronašla u kamionu skrivenih 40 kilograma hašiša, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Neimenovani vozač je kamionom krenuo iz Hrvatske prema Španjolskoj, gdje je trebao pokupiti vino te ga prevesti u Njemačku.
U Španjolsku je ušao 8. svibnja s juga Francuske, na graničnom prijelazu Junquera, pa produžio prema jugu Španjolske. "Ondje je otišao kako bi ukrcao drogu, odnosno hašiš, pa s njime krenuo sjevernije u pokrajinu Castilla - La Mancha", rekao je glasnogovornik Civilne garde.

U Castilli - La Manchi, u središnjem dijelu zemlje,  vozač je pokupio palete s kutijama španjolskog vina pa nastavio vožnju prema sjeveru, u namjeri da uđe u Francusku te nastavi put prema Njemačkoj. Na graničnom prijelazu kod grada Iruna kamion je 12. svibnja pregledala granična policija. U unutrašnjosti prikolice otkrila je dvostruko dno u kojem se nalazilo 40 kilograma hašiša.

Policajci Civilne garde u tamošnjoj baskijskoj provinciji Gipuzkoa priveli su vozača. „Vozač, hrvatski državljanin, priveden je te se nalazi u pritvoru gdje čeka suđenje. Kamion je također zadržan dok traje postupak“, rekao je glasnogovornik. „Nemam informaciju kada će biti održano suđenje“, dodao je.

Civilna garda je odbila otkriti ime, inicijale i godište uhićenog vozača osumnjičenog za kršenje zakona o javnom zdravlju. Nije objavila niti ime prijevozničke kompanije. Vozač u ponedjeljak nije bio dostupan za komentar.

U Španjolskoj je zbog koronavirusa proglašeno izvanredno stanje 14. ožujka pa su granice zatvorene za sve strance osim za vozače kamiona, prekogranične radnike, zdravstveno osoblje ili pacijente s dogovorenim operacijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije