Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRASTIČAN RAST OBOLJELIH

Panika u susjedstvu: U Srbiji zabilježeno čak 359 novih slučajeva zaraze, a u BiH 180

Koronavirus u Srbiji
Foto: Reuters/PIXSELL
02.07.2020.
u 15:51

Epidemiolozi u obje zemlje traže od građana poštivanje mjera.

U posljednjih 24 sata došlo je do drastičnog porasta broja novozaraženih u Srbiji i BiH. 

Naime, u Srbiji je od jučer zabilježeno 359 novooboljelih i šestero preminulih. Na respiratorima je trenutno 81 pacijent, dok je broj aktivnih slučajeva 1.996. Oko 80% od ukupnog broja zaraženih nalazi se u Beogradu.

U posljednjih 24 sata u BiH je pak potvrđeno 180 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zavodi za javno zdravstvo Federacije BiH i Republike Srpske objavili su da su testirali 1758 uzoraka, pri čemu je zaraza potvrđena kod 122 osobe iz Federacije BiH i kod 58 iz RS. Najviše slučajeva nalazi se u Banja Luci, dok je drugo najveće žarište u Sarajevu. 

Epidemiolozi u obje zemlje traže od građana poštivanje mjera, kao što je nošenje maska, socijalna distanca i izbjegavanje većih skupina ljudi. Međutim, kako bi se obuzdala zaraza u Sarajevu su vlasti ograničile rad ugostiteljskih objekata do ponoći. 

U Srbiji se pak očekuju još i strože mjere, posebice u Beogradu koji ima najveći broj zaraženih. Prema pisanju srpskih medija, nove mjere večeras će proglasiti srpski predsjednik Aleksandar Vučić. Smatra se kako bi među njima moglo biti ponovno uvođenje policijskog sata ili čak i potpuno zatvaranje Beograda, što znači zabranu ulaska i izlaska iz grada

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar FrancJunior
FrancJunior
16:48 02.07.2020.

Sada ce svi da pobjegnu u Hrvatsku! Vrata su sirom otvorena i takva sansa se ne propusta!

NE
nevensaic
15:57 02.07.2020.

I dok tamo raste broj zaraženih naš cirkus od stožera otvara granice

Avatar Warded
Warded
16:55 02.07.2020.

"Izolovati" od Hrvatske. Osobito zabraniti Laste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije