Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panika među vlasnicima

Sumnja se na trovanje pasa po Osijeku, u parkovima bijeli prah?

U Osijeku se sumnja da netko pokušava otrovati pse
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
15.03.2018.
u 14:42

Molimo vlasnike čiji su psi otrovani da nam se jave – poručuje Stela, aktivistica Udruge Pobjede, zadužene i za brigu o osječkom azilu za pse

Dojave o navodnim trovanjima pasa po Osijeku uznemirile su građane. - Na najmanje deset lokacija pronađen je sumnjivi bijeli prah, pa tako i u dva parka za pse, na Sjenjaku i Gornjodravskoj obali, što znači da je to ciljano.

Molimo vlasnike čiji su psi otrovani da nam se jave – poručuje Stela, aktivistica Udruge Pobjede, zadužene i za brigu o osječkom azilu za pse. Policija, pak, navodi kako su zaprimili samo jednu dojavu vlasnice čiji je pas, kako sumnja veterinar, otrovan. - Zaprimili smo još i informaciju iz udruge za zaštitu životinja o navodnom otrovu na Sjenjaku. Naši službenici su obišli lokaciju i nismo utvrdili ništa takvo – kažu u PU osječko-baranjskoj.

No, iz Udruge Pobjede uvjeravaju kako žrtava ima sigurno više, a građani ih, kažu, svakodnevno obavještavaju o sve većem broju lokacija na kojem su pronašli bijelu supstancu. Sumnja se kako je riječ o otrovu za štakore, koji je opasan i za ljude. - To nije povezano s deratizacijom jer je otrov ostavljen u parkićima za pse – ističe Stela.

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
15:19 15.03.2018.

Đovak Noković našao novu rutu !

AE
Aedes2017
15:23 15.03.2018.

Zašto ništa nema o simptomima kod životinja ?Tada bi se odmah znalo o kojoj se a.s. radi i radi li se o namjernom trovanju.

UU
uhljeb u holdingu
15:27 15.03.2018.

Da je netko otrovao čovjeka nebiste niti spomenuli, jesu li to psi, pederi i cigani neka zaštićena endemska vrsta u ovoj kvaziozbiljnoj državi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije