Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Novu godinu

Panika među senatorima zbog zalutalog zrakoplova

senat
AFP
03.01.2011.
u 16:17

Pokazalo se da je u pitanju obična tehnička pogreška te da pilot nije imao pojma o uzbuni koju je stvorio na zemlji

Samo jedan dodir prsta i pritisak na pogrešan prekidač bio je dovoljan da 1. siječnja posije paniku među kongresnicima i senatorima koji su se zatekli na Capitol Hillu. Pilot privatnoga poslovnog mlažnjaka slučajno je ušao u štićeni prostor iznad Washingtona, a potom je, da stvar bude gora, zabunom promijenio radijsku frekvenciju s koje se javljao kontroli leta.

Na zemlji su pomislili da je avion otet, u zrak su istoga trenutka dignuti borbeni avioni, a Senat i Kongres su evakuirani. Avion je uskoro nestao s radara, a dok su za njim tragali lovci presretači, pokazalo se da je mlažnjak sigurno sletio u zračnu luku. Kada je zrakoplov, za koji se ispostavilo da pripada maloj zračnoj kompaniji Piedmont Airlines, prizemljen na aerodromu Ronalda Reagana, pilot je uhićen i odveden na ispitivanje.

Pokazalo se da je u pitanju obična tehnička pogreška te da pilot nije imao pojma o uzbuni koju je stvorio na zemlji. Kako je poslije izjavio, od 2001. i mala pogreška u zraku pokreće sigurnosnu lavinu.

Ključne riječi

Komentara 5

DO
downunder
16:43 03.01.2011.

Pa da je i imao drugačije namjere tko bi mu mogao zamjeriti?

CA
canadakrk
17:32 03.01.2011.

pa zasto su nevini niti pomislili da im netko zeli nauditi

OB
-obrisani-
18:13 03.01.2011.

Hehe! Hrabri američki političari koji u strasnim govorancijama traže od mladih da se žrtvuju za njihove interese! Šaka jada i kukavica! prvenstveno republikanaca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije