Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formiranje Vlade

Panenić objasnio koliko ministarstava želi Most

Tomislav Panenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.12.2015.
u 09:42

– Želimo vjerodostojnost, da to ne budu individualne izjave, već izjave tijela koja odlučuju. Radi se o tome da želimo da se otklone nedoumice o tome je li to stav pojedinaca ili koalicije – rekao je o traženju pismenih i službenih stavova od koalicije Hrvatska raste

Tomislav Panenić iz Mosta nezavisnih lista gostovao je Temi dana u emisiji Novi dan na N1 u kojoj je kazao kako je Most jasno iskazao stav s kime pregovara o formiranju nove Vlade, da su sjeli s obje velike koalicije (Hrvatska raste i Domoljubna koalicija), i da misle da mogu krenuti u konkretno formiranje vlasti.

– Želimo vjerodostojnost, da to ne budu individualne izjave, već izjave tijela koja odlučuju. Radi se o tome da želimo da se otkloni nedoumice o tome je li to stav pojedinaca ili koalicije – rekao je o traženju pismenih i službenih stavova od koalicije Hrvatska raste, što MOST traži do petka, kada nastavlja pregovore s Domoljubnom koalicijom.

Komentirao je i izjavu Ružice Vukovac koja je za Index izašla s najavom ministarstava koje Most želi. Rekao je da je to samo jedan dio izjave.

– Nisu to ministarstva koja mi želimo, nego koja su vezana za reforme koje smo pregovarali, tu nedostaje i ministarstvo poduzetništva, gospodarstva... To su ključna ministarstva koja smatramo najnužnijima. Kandidati će morati imati životopis kojim dokazuju da mogu obnašati tu funkciju i moraju biti svi usuglašeni. Bilo bi neozbiljno reći da ćemo sva ta ministarstva ostaviti drugima, ne bi bili vjerodostojni u reformama za koje se zalažemo. Naravno da će i drugi reći da su i njima prioritet. Neozbiljno je reći da će sva pripasti nama, nego će biti dogovoreno kada svi sjednemo – kaže Panenić i dodaje da se ukupno radi o 20 ministarstava, i da bi "šestina prema tome pripala Mostu, po trećina dvjema koalicijama i šestina su nezavisni stručnjaci".

Na pitanje kolika je onda ta šestina koja bi pripala Mostu, rekao je da bi sada to bila tri ministarstva, ali to će još dogovoriti. Na pitanje kako tri, kada je Vukovac nabrojala šest, odnosno sedam, Panenić je rekao kako je "on dodao još tri i da bi to bilo deset", ali je ponovio kako se to sve mora dogovoriti uz usuglašavanje ostalih, i da su to ministarstva kroz koja se mogu provoditi reforme koje ih zanimaju, javlja N1. 

>> Mostovac Panenić: 'Karamarko premijer? Jedino ako će izaći iz HDZ-a'

Komentara 30

ŽU
žuti
09:59 17.12.2015.

Njabolje, da se izbjegne svađa pod ćuprijom, da vode sva ministarstva, a Petrina da im bude na čelu!

HP
hpokus87
10:02 17.12.2015.

Bit će najbolje da osnuju još barem 20 ministarstava, od viška glava ne boli.

DU
Deleted user
10:26 17.12.2015.

Čini mi se da je do sada bilo osamnaest, a sada dvadeset. Napreduje se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije