Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u prvih šest mjeseci
Povratak na članak

Pandemija učinila svoje: U Njemačku iselilo 40 posto manje Hrvata

Na upit Hine Savezni statistički zavod priopćio je da je u prvih šest mjeseci ove godine iz Hrvatske u Njemačku doselilo 13.159 osoba.

Komentari 8

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:06 01.10.2020.

Dok je god omjer država 60% zapošljenih a privatni sektor 40% zapošljenih mira u kući biti neće, još kad uzmemo u obzir da oni koji stvarno rade a to je privatni sektor imaju i do 30% manje plaće, vrlo jednostavnoo pojašnjeno šest birokrata a četri zidara, ende.

VL
ED
edgar2
15:52 01.10.2020.

Ako poduzetnici (kao i drugi akteri) ne zapadnu u neku vrstu ekonomske tjeskobe,i povuku novac iz EU i dobro ga investiraju oporavak će biti jak i kod nas...Zato je sada važno da ozbiljno shvatimo pandemiju, radimo kako najbolje znamo i umijemo, a ne da se utapamo u strahovima o budućnosti...I rezultati će doći!

VL
ST
stefj
15:36 01.10.2020.

Već se nadoknađuje, privreda se pomalo oporavlja, treba radne snage... A budući da se u Hrvatskoj ništa ne mijenja, pa ćemo još više zaostati, da vidite kad krene egzodus kada se riješi situacija s koronom...

VL
DU
Deleted user
15:24 01.10.2020.

Nadoknadit ćemo to sljedeće. U Njemačkoj se gospodarstvo oporavlja i postotak nezaposlenih već je počeo padati. S druge strane u Hrvatskoj percepcija korupcije raste a konkurentnost pada dok broj nezaposlenih raste.

VL
DA
DarthVader
18:47 01.10.2020.

To su dobre vijesti. Danke corona.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.