Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvorka ostaje iza rešetaka

Paliteljima vikendice Ortynskog, istražni zatvor sve do presude

rešetke
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
13.02.2019.
u 15:45

Četvorka protiv koje je u ponedjeljak podignuta optužnica zbog paljenja vikendice Radovana Ortynskog, bivšeg glavnog državnog odvjetnika, ostat će u istražnom zatvoru do okončanja postupka

Četvorka protiv koje je u ponedjeljak podignuta optužnica zbog paljenja vikendice Radovana Ortynskog, bivšeg glavnog državnog odvjetnika, ostat će u istražnom zatvoru do okončanja postupka, dakle sve do izricanja presude. Odlučio je tako Županijski sud u Osijeku u srijedu.

Dragan Baković (49) zvani Bambur, Milan Bulat (53), Jasmina Huzanić (32) i Mario Tolić (41) iza rešetaka ostaju zbog opasnosti od bijega. Iako su njihovi branitelji predlagali izlazak uz jamčevinu i određivanje mjera opreza, osječki suci to, neslužbeno doznajemo, nisu prihvatili. O žalbama, koje se očekuju, odlučivat će Vrhovni sud. Preostalih troje optuženih, Ivo Jerić, Zdenko Ivanković i Robert Flačer, brane se sa slobode. Podsjetimo, uz 500.000 kuna jamčevine, Ivanković je nedavno pušten na slobodu. Tereti ih se, među ostalim, za zločinačko udruženje.

Baković je, po optužnici, povezao ostale aktere kako bi zapalili vikendicu Ortynskog u Postirama na Braču. Huzanić je, navodi se, otputovala s Bulatom na Brač, kako bi mu pomogla da se kasnije lakše udalji s otoka. Bulat i nepoznata osoba zapalili su, tereti se, vikendicu 1. travnja 2017.. No, došlo je do eksplozije i požara, a Bulat je teško opečen. Jerić, Ivanković i Flačer pomogli su, smatra USKOK, u njegovu evakuiranju, ali i financiranju skrivanja i liječenja u BiH i Njemačkoj.

>>Zbog opasne vožnje dobio 15 mjeseci u zatvoru

Ključne riječi

Komentara 1

TO
Toni70
15:55 13.02.2019.

Paliteljima vikendice Ortynskog, istražni zatvor sve do presude... Je jeftini naslovčić za teški terorizam .... Udruženim teroristima za zločinački podhvat; je gle čuda velikoga zločincima je nadnaravno određen zatvor sve do presude . Koja ne može ni u ludilu bititi manja od 5 godina kao što je presude Daruvarcu za šamrane i vritanjak na teške provokacije "slabijeg" ali rabijatnog spola koji ga drže za samo običnog vola !!!! .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije