Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU-TUNIS
Povratak na članak

Pali Bin-Ali posvadio Europljane

Iako Tunis od Europe dijeli tek uzak morski prolaz prema Siciliji, u EU, izgleda, pojma nisu imali što se u toj zemlji događalo pa se sada međusobno za to optužuju

Komentari 32

Avatar bakunjin
bakunjin
15:24 19.01.2011.

ha ha ha sjaj i bijeda kurtizana joj joj, kad vam se svima skupa \'dogodi narod\' nebute znali kaj vas je snašlo...

VL
PP
Pink Panter
15:31 19.01.2011.

Svaka čast Tunižanima. Tako bi u svakoj zemlji, pa i u Hrvatskoj, narod trebao zbaciti partitokraciju i uvesti prvu izravnu demokraciju. Referendum za svaku važniju stvar! A ne ovu vladavinu politikanata koji samo gledaju kako da napune svoje džepove!

VL
B6
Booyaka 619
15:42 19.01.2011.

Toliko o \"jedinstvenoj\" Europi! Države koje čine EU slažu se oko sigurnosnih, političkih i ostalih pitanja otprilike kao rogovi u vreći, tako da nikada neće predstavljati ekonomski a ni politički vpresudan faktor koji bi trebao dati odgovarajući odgovor SAD-u, Rusiji, Kini, a sada i ostalim brzorazvijajućim zemljama... Najveći kočničar je Velika Britanija koja sjedi na \'dvije stolice\' - europskoj i onoj trans-atlantsko-Commonwealth i koči sve inicijatve Francuske i Njemačke o razvoju \'zajedničke\' EU vanjske politike..

VL
OB
-obrisani-
15:59 19.01.2011.

Koja EUROPA--tko jos vjeruje u EUROPU?ß??ßß

VL
Avatar bakunjin
bakunjin
16:10 19.01.2011.

Nema božanskih vođa, sveznajućih proroka niti besprijekornih političkih opcija. Nitko nije uvijek u pravu i nitko nije iznad kritika. Onaj tko nikada ne griješi nije čovjek ili je osoba je koja nikada ništa ne radi. U svakom je smislu potrebnobno odbaciti sve što ima veze s političkom moći, jer dok god ona postoji, postojat će oni koji vladaju i oni kojima se vlada, gospodari i robovi, izrabljivaći i izrabljivani.

VL
OB
-obrisani-
16:16 19.01.2011.

A jada od texta.

VL
OB
-obrisani-
16:21 19.01.2011.

Sve se je to desilo prebrzo. U medjuvremenu, nit traga, nit \"o\" od opozicije. Ne dodje li uskoro do kakve-takve tranzicijske vlade, slijede: ili kaos, ili vojska. Ni jedno ni drugo nije dobro. I pouka ostalima.

VL
Avatar bakunjin
bakunjin
16:28 19.01.2011.

@reić Opet ti i tvoj crno bijeli svijet. Ti baš ne možeš vidjeti stvari izvan pozicije i opozicije, politiku izvan parlamenta i slična čuda...? Kaže jedna pjesma, jedne beogradske glazbene skupine: \"Stvarnost, stvarnost čudnija od sna. Ništa nije kao što izgleda. Razbijam okno, idem kroz okno...\" Da malo probaš napraviti koji prozor u ogradi, ha?

VL
OB
-obrisani-
17:57 19.01.2011.

Idiotske tvorevina krupnog kapitala EU,inače nema pojma o mnogočemu .Tako je to kad vladaju lakomost ,pohlepa i što brže bogaćenje.Nema tu mjesta za običnog čovjeka.Sve je to Diktatura Multikorporacija pod vodstvom Bildeberg pedera !

VL
OB
-obrisani-
18:08 19.01.2011.

bakunjine moj, nekad sam vjerovala. U medjuvremenu su me stigle godine, pa danas naginjem više realnosti a manje romantičarenju. I jedino što danas znam je da uvijek narod nahebe u takvim revolucijama.

VL
ST
Stockholm
18:13 19.01.2011.

19.01.2011. u 16:10h bakunjin je napisao/la: Nema božanskih vođa, sveznajućih proroka niti besprijekornih političkih opcija. Nitko nije uvijek u pravu i nitko nije iznad kritika. Onaj tko nikada ne griješi nije čovjek ili je osoba je koja nikada ništa ne radi. U svakom je smislu potrebno odbaciti sve što ima veze s političkom moći, jer dok god ona postoji, postojat će oni koji vladaju i oni kojima se vlada, gospodari i robovi, izrabljivaći i izrabljivani. --------------------------------------------- A sto postovani gospodin Bakunjin, guru anarhizma, predlaze? Mozda anarhiju? Bi to bilo bolje? Koji rezim tebi najvise odgovara Bakunjine? Najblize anarhizmu je kriminalni rezim dr. Mugabeja u Zimbaweju. Mozda ti pase Kuba? Mozda Sjeverna Koreja?

VL
OB
-obrisani-
18:34 19.01.2011.

Švedska je donedavna imala odličan sustav, ali sada kako desničari polako preuzimaju vlast, sve je gore i gore

VL
OB
-obrisani-
18:35 19.01.2011.

19.01.2011. u 18:08h rea@ je napisao/la: bakunjine moj, nekad sam vjerovala. U medjuvremenu su me stigle godine, pa danas naginjem više realnosti a manje romantičarenju. I jedino što danas znam je da uvijek narod nahebe u takvim revolucijama. ____________________________________________________________ amerikaa i engleska, biće zemlja proleterska.......

VL
Avatar bakunjin
bakunjin
18:40 19.01.2011.

19.01.2011. u 18:08h rea@ je napisao/la: bakunjine moj, nekad sam vjerovala. U medjuvremenu su me stigle godine, pa danas naginjem više realnosti a manje romantičarenju. I jedino što danas znam je da uvijek narod nahebe u takvim revolucijama. ______________________ Vidiš,š, baš zanimljivo! Kod mene je baš obrnuto. Ja sa godinama naginjem sve manje \'realnosti\'. Živio sam dosta solidno uzidan u okvirima (sveučilišnim uglavnom), ali onda jednog dana... Doduše nije to došlo iznenada i niotkuda. Čuj, pa i mene su stigle godine. Nisam više baš pupoljak. Sad cvatem. :)

VL
OB
-obrisani-
18:41 19.01.2011.

ovo će biti još jedan autogol zapada, Francuske posebice... Tunis se i dalje računa njenim osobnim dvorištem. Prvo su skinuli Burgibu, bio im je suviše sklon socijalizmu....Sada su skinuli i ovoga koji je, kako se vidi, titrao i socijalistima i konzervativcima.... Sad će im doći totalni konzervativci.......... Problem je samo što će ti konzervativci biti islamske provinijencije Pa će se etablirati sharia, burke, i sve što uz to ide

VL
OB
-obrisani-
18:41 19.01.2011.

je li ovo romansa na pomolu ?

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
18:56 19.01.2011.

Što meni znači ovaj \"pokojni\" tuniski diktator? Apsolutno ništa. Moralno razorenoj i kroz liberalizam dekristijaniziranoj EU vjerojatno nešto znači. Mnogi se araspki diktatori nakon pada komunističkog carstva SSSR-a okrenuše tom istom moralno razorenom Zapadu, koji samo gleda interese i svoju korist, a islamizacija već dobrano čini svoj posao u Europi.

VL
Avatar bakunjin
bakunjin
18:58 19.01.2011.

19.01.2011. u 18:13h Stockholm je napisao/la: 19.01.2011. u 16:10h bakunjin je napisao/la: . . --------------------------------------------- A sto postovani gospodin Bakunjin, guru anarhizma, predlaze? Mozda anarhiju? Bi to bilo bolje? Koji rezim tebi najvise odgovara Bakunjine? Najblize anarhizmu je kriminalni rezimm dr. Mugabeja u Zimbaweju. Mozda ti pase Kuba? Mozda Sjeverna Koreja? _________________________ A kaj ti znaš o anarhizmu? Niš. Nisam ti ja baš neki anarhist, makar se sa anarhistima slažem u dosta stvari. Uglavnom, ono što bi se po anarhistima trebalo u društvu dogoditi evolucijom ljudske svijesti, prema mom mišljenju treba provoditi kroz njima omražene postojeće institucije. Samo što te institucije i država sama trebaju proći kroz ozbiljne reforme u smislu njihove kontrole od strane baze. Radikalizacija demokracije, ukratko. Inaće, anarhisti nemaju nikakav manifest, statute. To su uglavnom slobodno-misleći ljudi, pa nije ni čudo da ih pokušava prikazati (doduše dosta uspješno) ko crne vrage.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
19:00 19.01.2011.

Također, želi nam se lansirati teza o judeokršćanstvu. Što je judeokršćanstvo? To je u ranome kršćanstvu bila zajednica vjernika Židova koji prihvatiše Isusa Krista kao svoga spasitelja. Judeokršćansku zajednicu kako piše u Bibliji (kronološka tablica) predvodio je biskup Marko 133-155. god.. Dakle, toj zajednici je pripadao onaj dio Židova koji su prihvatili kršćanstvo, dok su oni po starome Mojsijevu Zakonu ostali izvan toga. Jasno piše u Pavlovoj poslanici Rimljanima da će otvrdnuće Izraela trajati dok pogani ne uđu u punome broju. Možemo pričati o blagopokojnoj sestri Edith Stein kao baštinici judeokršćanske civilizacije, ali o Beniju Netanyahuu ne možemo pričati kao o baštiniku iste.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
19:03 19.01.2011.

Kako vrijeme dalje prolazi, sve manje želim voditi računa o bilo čemu na Bliskom istoku. Samo želim da se sinovi i kćeri našega naroda vrate u Hrvatsku i prestanu ratovati za strane lobije jer će se uskoro to nama kao državi obiti o glavu. Bojim se da je kasno...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.