Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Abbas odustao od svoje političke funkcije

Palestinski predsjednik odustao od ponovne kandidature

Abbas
AFP
05.11.2009.
u 15:48

Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) najavila je da se palestinski predsjednik Mahmud Abbas neće ponovno kandidirati za predsjednika.

Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) najavila je da se palestinski predsjednik Mahmud Abbas neće ponovno kandidirati za predsjednika. Stranka je objavila da palestinski predsjednik inzistira na odstupanju od kandidature jer je nezadovoljan neuspjelim mirovnim pregovorima između Izraela i Palestine.

Odluka predsjednika došla je neočekivano jer je tek nedavno najavio da će se parlamentarni i predsjednički izbori održati 24. siječnja 2009. godine. Prvi teški udarac za trenutačnog predsjednika bila je javna kritika Hamasa koji je pozvao građane da bojkotiraju nadolazeće izbore. Iako ga je, među ostalima, i izraelski politički vrh nagovarao na nastavak kampanje, Abbas je svoje prijetnje sada potvrdio te otvorio put novim kandidatima.

Procjenjuje se da je odustajanje od kandidature usko povezano s "izdajom" SAD-a koji nije dovoljno odlučno pokušao zaustaviti izgradnju izraelskih naselja na Zapadnoj obali. Palestina je zatražila da Izrael u potpunosti zaustavi izgradnju svojih naselja, no izraelski predsjednik vlade, Benjamin Netanyahu, na to nije pristao nego je ponudio da će smanjiti smanjiti broj građevinskih projekata.

Komentara 9

VE
veles
17:41 05.11.2009.

Abbas se itekako omrznuo palestincima s obzirom na njegovo držanje prilikom izraelskog napada i genocida u Gazi...tako da njegovo povlaćenje nije niti čudno jer ne znam tko bi glasao za njega...možda židovi za koje je više učinio nego bilo kojii čelnik PLO-a...HAMAS je realnost, pobjednik izbora, i vrlo vjerojatno će iz njihovih redova biti izabran novi palestinski predsjednik

PO
pocrn
23:24 05.11.2009.

.....he..he..he..he..a sad nesto ozbiljnije i od ispraznih tlapnji kirila blentovine..he..he.. ..negdje u nekoj tamnoj i mracnoj spilji sjedi ti Bin-stalagnit i caska sa svojim hm saborcima, alahovim-stalaknitima....te veli.. ..samo nas jos Obama moze spasiti, ne ucini li ON nesto gledede klimatskih promijena ubit ce nas ova vlaga...he,,he,,..!Bok!

PO
pocrn
21:11 05.11.2009.

..tja.. ..zaista, zanimljivo je kakav upecatljiv utjecaj Izrael ima na sve islamisticke zemlje, uvijek isto....po pravilu arlaukasi islamo-fasisti podignu uzasnu graju i galamu pak svejedno kada Izraelci podignu samo mali prst sve te silne prijetnje i kletve rasprsnu se kaoo mjehuri od sapunice..he,,he,,..!Bok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije