Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosor u Jeruzalemu

Palestinska samouprava i Hrvatska poboljšat će suradnju

\'20.01.2011., Banski dvori, Trg sv. Marka 2, Zagreb - Konferencija za medije premijerke Jadranke Kosor o mjerama za gospodarski oporavak.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunić/PIXSELL
31.03.2011.
u 18:09

"Hrvatska podržava rješenje u obliku dviju država koje bi osiguralo pravo Palestinaca na vlastitu državu i pravo Izraelaca da žive u miru."

Hrvatska i Palestinska samouprava uskoro će formalizirati odnose, najavila je u Jeruzalemu predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

– Najavljujem imenovanje nerezidentnog predstavnika za Palestinsku samoupravu koji će imati sjedište u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, kako bismo i na taj način formalizirali odnose između Hrvatske i Palestinske samouprave – objavila je premijerka Kosor nakon sastanka s palestinskim kolegom, premijerom Salamom Fajedom.

Palestinski se premijer na to nadovezao kazavši kako je posjet prilika za dobar razgovor o budućim diplomatskim odnosima te očekuje da će se to pitanje rješavati između vladinih institucija kako bi se oni što prije formalizirali.

– Hrvatska podržava rješenje u obliku dviju država koje bi osiguralo pravo Palestinaca na vlastitu državu i pravo Izraelaca da žive u miru i sigurnosti – istaknula je Kosor.

Uz političke, Kosor je svom kolegi izložila sve mogućnosti hrvatskog gospodarstva u jačanju ekonomske i druge suradnje, poput visoke i niske gradnje, proizvodnje pitke vode, prehrambene industrije te mogućnosti obrazovanja u Hrvatskoj.

– Zajedničko je stajalište da trebamo osnovati hrvatsko-palestinsko gospodarsko vijeće koje bi razvijalo naše buduće gospodarske odnose koje smatramo vrlo važnima – istaknuo je palestinski premijer Fajed.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
23:14 31.03.2011.

Ova palestinska samouprava završit će kao i BiH Hrvati, Hercegovci - bit će marginalizirani.

OD
oltar domovine
00:20 29.04.2011.

Za Izrael garantiraju USA,....a i Palestiina će dobiti moćnogh zaštitnika u vladi RH. tako da ce strane biti izjednacene hehe

Avatar Jack_Bauer
Jack_Bauer
22:28 31.03.2011.

Dok više nego uspješno vatrogasnim mjerama rješava domaće goruće probleme ona nalazi vremena i za bliskoistočno pitanje i time se svrstava među najveće vizionare ekonomije i politike. Bravo za Jadranku Kosor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije