Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon smrti petorice

Palestinci iz Gaze ispalili najmanje deset raketa na Izrael

Gaza
Foto: Reuters/PIXSELL
26.10.2018.
u 23:44

Nijedna palestinska skupina nije preuzela odgovornost za raketiranje

Palestinci su u petak iz Gaze ispalili najmanje deset raketa na Izrael, priopćila je izraelska vojska nekoliko sati pošto su vlasti u Gazi izvijestile o smrti petorice Palestinaca u okršajima duž zida koji dijeli Izrael od palestinskih enklava.

"Oko 10 do 12 ispaljivanja zabilježeno je iz Pojasa Gaze u smjeru Izraela", navodi vojska u priopćenju, dodajući da je izraelski proturaketni štit presreo nekoliko raketa.

Vojska je nešto kasnije na Twitteru objavila da su ispaljene rakete.

Izraelske vlasti nisu zasad objavile ima li u napadu ranjenih i je li pričinjena materijalna šteta. Ovo je najveći napad zadnjih mjeseci.

Nijedna palestinska skupina nije preuzela odgovornost za raketiranje.

Nešto ranije je ministarstvo zdravstva u Pojasu Gaze priopćilo da su petorica Palestinaca ubijena ondje u prosvjedima i u okršajima s izraelskim vojnicima raspoređenim duž zida koji dijeli Izrael od palestinske enklave pod blokadom.

Ovo nasilje bi moglo ugroziti izglede za postizanje dogovora o zaustavljanju višemjesečnih prosvjeda i sukoba.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
00:43 27.10.2018.

Neki ljudi nikada nece nauciti nista, i tu ne mislim na Izraelce...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:23 27.10.2018.

Sad buju dobili kak su trazili, pa bu cijeli lineralni svijet cmizdril

ZM
zmik
07:59 27.10.2018.

Izgleda da se pristizanje pomoći Palestincima u Gazi smanjilo, pa je potrebno malo potaknuti zanimanje javnosti. To je več puna puta oprobana tatika, ali uvijek pali, Napadneš Izrael raketama, a kad oni odgovore pošalješ djecu u prve redove nadajuči se da će neko od te djece poginuti, te tako izazvati zgražanje i suosječanje svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije