Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Palarićev ured presudio: Gradonačelnik Đakova je Ante Raspudić

25.11.2008.
u 14:46

Središnji državni ured za upravu danas je presudio u slučaju đakovačkog dvovlašća, potvrdivši legitimitet izbora Ante Raspudića (HDZ) za đakovačkog gradonačelnika, odnosno odluke 27. i 28. sjednice Gradskog vijeća od 10. i 20. studenoga na kojima je dotadašnja oporba stekla većinu i smijenila vladajuću koaliciju SDP-a i HNS-a, okrnjenu nedavnim istupanjem trećeg koalicijskog partnera HSS-a i jednog vijećnika SDP-a.

Nova većina predvođena HDZ-om prvo je smijenila predsjednika Vijeća Ivicu Mandića (HNS), a potom na sljedećoj sjednici i gradonačelnika Zorana Vinkovića (SDP), njegova zamjenika i Poglavarstvo. Grad Đakovo već nakon prve sjednice zatražio je nadzor nad zakonitošću rada prekinute 27. sjednice, a odgovor je stigao danas u korist nove većine. Središnji državni ured smatra pravovaljanom 27. sjednicu, smjenu predsjednika Gradskog vijeća i izbor novoga, kao i odluke 28. sjednice o izglasavanju nepovjerenja dotadašnjem gradonačelniku i izbor novoga.

U istom obrazloženju stoji da je sporan izbor zamjenika gradonačelnika, članova Poglavarstva i predsjednika Vijeća, jer je izborom na funkciju gradonačelnika Raspudiću prestao mandat vijećnika, pe će izbor tih dužnosnika biti ponovljen uz sudjelovanje zamjenskog vijećnika Bože Tolušića na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Smijenjeni gradonačelnik Zoran Vinković danas nije bio spreman komentirati odluku Palarićeva ureda, već je za sutra u 10 sati sazvao presicu i to ispred zgrade Gradskog poglavarstva.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije