Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani zabrinuti

Pala stranica za upise u srednje škole. Carnet: 'Sustav radi usporeno, otklanjamo poteškoće'

Zagreb: Elektronski upis studenata, ilustracija
Tomislav Miletic/PIXSELL
25.06.2022.
u 13:36

Sustav za elektroničke upise u srednje škole trenutačno radi usporeno. Radimo na otklanjanju poteškoća kako bismo omogućili redovan rad sustava, poručili su iz Carneta

U 12 sati su počele prijave za upis obrazovnih programa u srednje škole. Planirano je 46 377 mjesta u 2133 razreda, a osnovnoškolaca koji se prijavljuju malo je više od 39 000. No, stranica za upise, kako su nam javili čitatelji je pala. 

"Danas u 12 su počele prijave za upis u srednje škole, no sustavu je sad već 48 minuta nemoguće pristupiti", javila nam je čiteteljica.

Iz Carneta su poslali priopćenje. 

"Poštovani korisnici,

Sustav za elektroničke upise u srednje škole trenutačno radi usporeno. Radimo na otklanjanju poteškoća kako bismo omogućili redovan rad sustava. Podsjećamo da prijave obrazovnih programa traju do 7. srpnja. Učenici koji prijavljuju obrazovne programe koji zahtijevaju dodatnu provjeru to mogu učiniti do 28. lipnja u 12 sati", stoji u objavi.

- Za buduće srednjoškolce danas je početak nove važne faze u upisu u srednje škole. Od danas u podne do 7. srpnja prijavljuju programe koje žele upisati, imaju pravo na 6 izbora, najvažnije je da onaj kojeg najviše žele upisati stave na prvo mjesto jer će tako kad se ljestvice poretka zaključe u taj smjer biti automatski upisani, ako su prešli bodovni prag. Što je još važno u prijavama za upise istaknuo je koordinator upisa iz Carneta - Tomislav Rožić za HRT

Prve ogledne ljestvice poretka bit će vidljive već večeras iza 22 sata.

Očekuje se da će i ove godine najveći interes izazvati gimnazijski programi i četverogodišnji strukovni programi. Za gimnazijske programe predviđeno je malo manje od 25% upisnih mjesta, za 4-godišnje strukovne programe 42% upisnih mjesta.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
Sarkastičar
15:17 25.06.2022.

A nije se moglo preko mobitela pristupiti sa superbrzim 5G internetom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije